Kako da zamenite poklon koji vam ne odgovara

26. dec 2017 u 16:37

Često se dešava da vam se ovaj ili onaj poklon ispod božićne jelke ne dopada ili vam ne odgovara veličina. Koja su prava kupaca, odnosno osoba koje su dobile poklone da izvrše zamenu?

Potrošači često nisu svesni toga da se od „kupoprodajnog ugovora“ (kupovine) ne može odustati tek tako.  Zamena kupljene robe ne predstavlja zakonsko pravo, već samo dobru volju prodavca da kupcu izađe u susret.

Mnogi trgovci su upravo tokom praznika raspoloženi da kupljenu robu zamene, u slučaju da se ne dopada ili iz drugog razloga ne odgovara osobi kojoj je poklonjena. Novac se uglavnom ne vraća, već  se proizvod  može  samo zameniti za drugi. 

Pravo na zamenu imaju, u suštini, samo oni kupci koji od prodavca unapred traže da se na računu napomene da je zamena moguća, ali to za praznike u većini slučajeva nije potrebno.

 

Pravo na vraćanje poklona kupljenih u  Online-Shop-u

Za ugovore o kupovini koje potrošač zaključi online s nekom firmom važi zakonsko pravo na odustajanje od ugovora (Rücktrittsrecht). Razlog je u tome što se naručena roba ne može unapred lično videti. Ovo pravo počinje da važi 14 dana od trenutka pristizanja robe.

Da biste odustali od online sklopljenog ugovora dovoljna je pisana izjava koja ne mora da ispunjava nikakve formalne kriterijume. Samo slanje robe nazad bez izjave nije dovoljno. U nekim slučajevima navedeno pravo ne važi, npr. ako se ukloni pakovanje sa DVDa ili ako je proizvod adaptiran u skladu sa ličnim željama (gravura na prstenu i sl.)

 

Gewährleistung (zakonska garancija)

Zamenu robe ne treba mešati sa zakonskom garancijom koju potrošač ima u slučaju da proizvod nije u redu. Ako, na primer, televizor nije ispravan, onda firma ili mora u određenom roku da otkloni grešku ili da zameni proizvod. Ako to nije moguće, onda se može tražiti naknada plaćenog novca. Generalno važi da firme pravo na garanciju ne mogu ni da isključe ni da ograniče.

 

Garancija (dobrovoljna garancija)

Ugovorena garancija nije regulisana zakonom nego predstavlja dobrovoljni pristanak firme koja je prodala proizvod ili proizvođača da izađe u susret potrošaču koji izvrši reklamaciju. Šta to konkretno znači stoji u uslovima garancije, što znači da se  oni mogu da razlikuje od firme do firme. Ako postoji pristanak na garanciju, onda je ona obavezujuća.

PROČITAJTE  I OVO:  Kupljena garderoba se nosi i vrati!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava