Posao u Beču: Traže se vozači tramvaja na pola radnog vremena

10. maja 2019 u 21:10

Aktuelni konkurs Bečkih linija ((Wiener Linien) je u toku i potrebni su vozači tramvaja na pola radnog vremena. Zainteresovani se mogu odmah prijaviti, a obuka počinje od sredine juna.

(c) Wiener Linien

Ako imate najmanje 21 godinu i ako ste u stanju da položite test sposobnosti, onda ste idealni kao kandidat za posao na konkursu kod Bečkih linija (Wiener Linien), kao vozač tramvaja.

Trenutno su potrebni vozači tramvaja na pola radnog vremena i prijave su u toku. Vozači sa skraćenim radnim vremenom (Teilzeit Job) pre nego zvanično započnu posao, kao vozač tramvaja, dobijaju istu osnovnu i višemesečnu obuku kao i vozači koji rade na puno radno vreme. Budući vozači na obuci uče tehničke detalje o vozilu i rutama, pravi način komunikacije sa putnicima i dobijaju veliko iskustvo u vožnji.

Vozači sa skraćenim radnim vremenom bi trebalo da podržavaju „redovne vozače“, naročito tokom špica u saobraćaju, u jutarnjim i večernjim satima, i uveče kada se održavaju veliki događaji u Beču. Radno vreme je najmanje 12 sati nedeljno, raspoređeno na tri smene koje se odvijaju u dogovoru sa poslodavcem.

Osim navedenih uslova, vozač tramvaja treba biti dobrog zdravstvenog stanja,  kao i da je spreman da radi u različitim smenama što podrazumeva i vikend.
Potreban je dobar usmeni i pisani izraz u nemačkom jeziku, dobar stepen tehničkog razumevanja i interesovanja za javni prevoz i odgovorno ponašanje u saobraćaju.
Poželjan je i veoma visok stepen fleksibilnosti i servisna uslužnost prema putnicima.

Po rečima generalne direktorke Bečkih linija, Alexandre Reinagl, sve je više zainteresovanih koji žele da rade sa skraćenim radnim vremenom u Bečkim linijama. Ovo je idealan način da mladi roditelji sa malom decom mogu bolje kombinovati svoj posao i porodicu, ali i studenti takođe mogu da rade skraćeno radno vreme kao vozači tramvaja.

Obuka za posao počinje sredinom juna 2019. godine, traje tri meseca i odvija se u trajanju punog radnog vremena, a za to vreme kandidati dobijaju i mesečnu platu u iznosu od € 1.616,36 brutto.

Detaljnije informacije o konkursu i prijava kandidata na zvaničnoj internet stranici Wiener Linien. 

Poslednjih godina , u Beču sve češće možete videti žene kako voze vozila gradskog saobraćaja,  autobuse i tramvaje. U Beču ih ima sve više i prava su atrakcija u gradu. Jedna od njih je i Dragana Jotić, koja vozi autobus u Bečkim linijama. Dakle, na konkursu za vozača tramvaja u Bečkim linijama su i pripadnice lepšeg pola dobrodošle.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava