Početak zimskog raspusta: Mogući zastoji u saobraćaju

02. feb 2018 u 08:21

Spremate se s decom na skijanje? Ako je tako, pripremite se za duže putovanje. ÖAMTC upozorava na kojim se deonicama očekuju gužve i zastoji u saobraćaju.

ömtc (c)

Ovog vikenda počinje kratki zimski raspust (tzv. Energiewoche) za učenike u Beču, Donjoj Austriji i Forarlbergu. Austrijski auto-moto klub ÖAMTC najveće gužve na putevima očekuje u subotu u zapadnom delu Austrije. Sigurno je da će u isto vreme doći do pojačanog saobraćaja sa istoka zemlje (Beč, Donja Austrija), ali i iz Nemačke. Istog dana, naime, zimski raspust startuje i u pet nemačkih saveznih pokrajina (Berlin, Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern, Sachsen-Anhalt i Thüringen) ali i u nekim delovima Češke.

Deonice puteva na kojima se očekuju zastoji

Najviše turista se očekuje iz pravca Beča i Donje Austrije. Oni će preko preko West Autobahn-a (A1) u pravcu Salzburga dolaziti kroz Donju i Gornju Austriju. Kada je na putu toliki broj vozila, onda mogući sudari ili kvarovi vrlo lako mogu dovesti do dužih zastoja.

FIlijala Kluba u Salzburgu očekuje usporen saobraćaj na West Autobahn-u (A1) u široj okolini grada, kao i povremene zastoje i čekanje zbog graničnih kontrola kod Walserberga. Saobraćaj će biti jako pojačan i na Tauern Autobahn-u (A10) od čvorišta Salzburg do prostora čvorišta Pongau, kao i na Pinzgauer Straße (B311)  i Loferer Straße (B178).

U Tirolu će kao i proteklih vikenda doći do usporenog saobraćaja na Inntal Autobahn-u (A12) između Kufsteina i Wiesinga, odnosno u pravcu Bavarske zbog graničnih kontrola kod Kufsteina, ali i na Fernpassstrecke (B179), u Zillertal-u (B169), kao i na Eiberg Straße (B173) i Loferer Straße (B178) između Inntal-a i oblasti St. Johann in Tirol.

U Forarlbergu s gustim saobraćajem i zastojima treba računati na Rheintal Autobahn-u (A14) kod odvajanja u pravcu Montafona  i na Arlberg Schnellstraße (S16) ispred tunela.

U Štajerskoj će biti opterećena oblast Ennstal između Liezena i Schladminga. Otežan saobraćaj se očekuje i na Pyhrn Autobahn-u (A9) ispred Selzthaltunnela u Štajerskoj i ispred lanca tunela Klaus u Gornjoj Austriji.

Kao što smo već pisali, od 1. februara je obavezna vinjeta, a ukoliko putujete u planinske predele zimske gume i lanci su obavezni.

Želimo vam srećan put!

Pročitajte i ovo: Skijališta u blizini Beča – Za sat vremena u snežnom raju

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava