Uskršnji bazari u Beču otvoreni za posetioce

17. mar 2018 u 00:14

Uskršnji bazari u Beču su već postali tradicija i održavaju se svake godine na više različitih lokacija. Oni su idealni za ljubitelje kreativnih, i nesvakidašnjih poklona. Najpoznatiji su oni kod dvorca Šenbrun i na trgu Frajung.

Šta bi najveći hrišćanski praznik, Uskrs, bio bez ofarbanih jaja to bi isto bio Beč bez uskršnjih pijaca. Osim njih u vreme ovog velikog hrišćanskog praznika u Beču se održava veliki broj tradicionalnih manifestacija za sve uzraste.

Najveći i najpoznatiji Uskršnji bazar u Beču je onaj ispred velelepnog dvorca Šenbrun koji će ove godine biti otvoren od 17. marta do 2. aprila 2018.  Više od 60 izlagača posetiocima nudi izvanredne rezbarije od drveta, umetničke predmete od stakla i keramike, mirišljave sapune i kupke, te razne ručno pravljene dekorativne predmete za predstojeće uskršnje praznike. Deca će moći da se razonode u radionici gde će praviti figure od marcipana i uskršnje poklone, a tu je i dečiji muzej. Za odrasle se sprema „Džez na Uskrs“, a u Dečijem muzeju biće spreman uskršnji program za decu. Radno vreme Uskršnjeg bazara ispred dvorca Šenbrun je od 10:00h do 18: 00 h svakog dana.  Više informacija na zvaničnoj internet stranici.

Na Uskršnjem bazaru na trgu „Frajung“ sa 46 izlagača posetioci mogu od 16. marta do 2. aprila 2018. da nađu ručno pravljene keramičke figurice, nakit, razne vrste cveća, „najveće brdo uskršnja jaja u Evropi“ ili pak razne vrste uskršnjih zeka od čokolade. Tu su takođe i specijaliteti kao što je pečena jagnjetina, ali i ručna radinost i radionica za najmlađe posetioce.

Za ljubitelje umetničkih dela i radova zanatlija idealan je uskršnji bazar na trgu „Am Hof“ u centru Beča, koji će biti otvoren od 16. marta do 2. aprila 2018. i koji će u ponudi imati umetnički ukrašena jaja i cvetne aranžmane u znaku austrijskih običaja. Posetioci čak mogu i sami da učestvuju u procesu izrade nekog predmeta.

Bečki uskršnji bazari postali su pored božićnih pravi turistički magnet. Mnogi posetioci odluče se za obilazak carskog grada baš tokom uskršnjih praznika.

Čekanje zeke u Beču 
Tradicionalno čekanje zeke, omiljen je  događaj najmlađih Bečlija.  Više o ovom događaju kao i ostalim uskršnjim manifestacijama obavestićemo vas blagovremeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava