Beograd u Beču: Predstavljanje kulturne baštine i turističkih atrakcija Beograda

24. okt 2018 u 21:15
Preuzmi video

Turistička organizacija Beograda je u Beču, u Muzeju literature,  predstavila kulturnu baštinu i turističke atrakcije Beograda.

Tim povodom je izvedena monodrama „Moj otac Vuk Karadžić“ na nemačkom jeziku koja je izazvala izuzetno pozitivne reakcije prisutnih. Monodramu je izvela glumica Vjera Mujović pripovedavši emotivnu biografsku priču o životu porodice Vuka Stefanovića Karadžića, a koja se izvodi svake druge nedelje u Muzeju Vuka i Dositeja u Beogradu.

Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda predstavio je turističku ponudu Beograda, sa akcentom na kulturno istorijske spone između Beograda i Beča i austrijsko nasleđe u Beogradu.

Posle obraćanja Milutina Folića, gradskog urbaniste, bečki arhitekta Boris Podreka je prezentovao projekte koji će se u našoj prestonici realizovati po idejama njegovog bečkog arhitektonskog biroa. Na osnovu autentičnih dokumenata i fotografija, predstavljena je uloga Beča u procesu srpske evropeizacije, zatim barokni spomenici u Beogradu iz 18. veka, kao i početak dunavske putničke plovidbe do današnjih međunarodnih turističkih krstarenja na liniji Beč – Beograd. Emitovan je film o istorijskim i kulturnim sponama Beča i Beograda kao i novi promotivni  film Turističke organizacije Beograda.

Događaj je bio obogaćen muzičkim programom u izvođenju prof Aleksandra Šarovića koji je na saksofonu izveo muzičke minijature sa temom Beograda. Posetioci su imali prilike da vide radove beogradskih modnih dizajnera, kroz reviju ručno rađenih šalova, zatim svilene marame sa motivima ćirilice i srpsku rakiju u autentičnim čokanjima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava