Novo: Kraći rok za raskidanje telefonskih ugovora

01. feb 2018 u 11:33

Ako ste iz bilo kog razloga odlučili da raskinete ugovor za vaš mobilni telefon u Austriji, nova vest će Vas sigurno zanimati.

Raskidanje ugovora za mobilni telefon u Austriji je ponekad mučan proces. Na primer, potpisali ste ugovor na dve godine i odlučili da, posle ovog vremenskog perioda, više ne želite da telefonirate preko dosadašnje mreže. Obavestili ste operatera da želite da se odjavite. Međutim dočekala Vas je neprijatna informacija koja glasi da je otkaz treballo prijaviti, čak, pre tri meseca. Iz razloga što to niste uradili „na vreme“ ugovor se automatski nastavlja. Međutim, sada važi novo pravilo za klijente kod firmi Drei (Hutchinson) i A1.

Vrhovni sud je odlučio da prihvati žalbu Radničke komore zbog predugačkog roka za raskidanje telefonskog ugovora (Handy) kod firmi Drei (Hutchinson) i A1.

Klijenti koji imaju ugovore s ovim firmama više neće morati da se pridržavaju otkaznog roka od (12 nedelja) 3 meseca. To se odnosi na sve one koji su ugovore zaključili pre 26. februara 2016. godine.

Vrhovni sud je doneo odluku da je 12 nedelja nedopustivo dugo vreme i da ga se klijenti više ne moraju pridržavati.

Pažnja! Odluka suda se ne odnosi neposredno i na ostale firme koje možda u ugovorima imaju istu klauzulu. Klijenti, međutim, mogu da se pozovu na navednu presudu.

Ono što je važno znati jeste da ugovori zaključeni posle 26. februara 2016. kod svih austrijskih operatera ne smeju u ugovoru imati otkazni rok duži od mesec dana.

Pročitajte i ovo: m:tel  Povoljno telefoniranje u Austriji 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava