Raspust u Beču: Da đacima ne bude dosadno za vreme odmora

12. jula 2018 u 00:24

Svim đacima koji ostaju u Beču preporučujemo "letnje igre", koje traju do kraja raspusta tj. do početka sledeće školske godine.

wienXtra

Grad Beč se pobrinuo da i onoj deci, koja nisu otišla na odmor van Beča, ne bude dosadno u njihovom gradu. Oni imaju brojne mogućnosti da se bave sportom, da upoznaju prirodu ili da se jednostavno igraju jedni sa drugima. Veliki broj događaja, radionica i manifestacija tokom leta u Beču, pod nazivom „Letnje igre“ ( Sommerferienspiel), održaće se zahvaljujući nadležnom odeljenju Grada Beča.

WienXtra je služba grada Beča koja usko sarađuje sa magistratom MA 13 (Magistrat za obrazovanje i van školske aktivnosti mladih) i već dugi niz godina nudi brojne sadržaje za najmlađe Bečlije. Posebno je to važno u vreme raspusta kada deca očekuju veći broj aktivnosti i zabave.

Letnje igre traju do kraja raspusta tj. do početka sledeće školske godine, a celokupan program možete pogledati u „pasošu letnjih igara“ (Ferienspielpass) koji je vaše dete dobilo u školi. Nedelju ili dve pre početka raspusta „pasoši za zabavu i igru“ se dele u  školama. Ako se to iz nekog razloga nije desilo, roditelji i deca mogu da dobiju uputstva i na zvaničnom internet sajtu wienXtra. 

Mnoštvo zabava i aktivnosti su podeljene prema starosnim grupama: za decu od 6 do 10 godina i za one od 10 do 13 godina.

Ulaznice za brojne događaje su ili besplatne ili po simboličnim cenama uz prikazivanje  „pasoša letnjih igara“ (Ferienspielpass).

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Školski raspusti i državni praznici u Austriji 2018.

Godišnji odmor 2018: Sa dobrom računicom moguće i 70 slobodnih dana

Beč za decu: Ponude bečkih muzeja za najmlađe

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava