Nova atrakcija u muzeju voštanih figura u Beču

08. feb 2017 u 11:21

Grad Beč je postao bogatiji za još jednu atrakciju. Muzej voštanih figura Madam Tiso otvorio je postavku „Sisi Uncovered Experience“ u okviru koje je insceniran život carice Elizabete.

Svečano otkrivanje izložbe pripalo je prapraunuku carice Elizabete, glumcu, reditelju i bolničkom klovnu, Leopoldu Altenburgu. U pripremi izložbe korišćeni su najmodernija vizuelna tehnika, obimna istraživanja i glumci.

Ovom izložbom se dobija uvid u život jedne od najfascinantnijih ličnosti austrijske istorije . Sisi je prikazana kao zrela žena bez ulepšavanja, na osnovu istorijskih činjenica.
Mirisi, muzika, zvukovi, izgovorene reči, ukusi i impresije dodirom interaktivno su integrisani u izložbu. Ovo je jedna od najvećih instalacija od otvaranja muzeja 2011. godine.
Umetnik u Velsu ručno je bojio 100 torti koje su deo instalacije, a između 100 mirisa izabrano je sedam koji su bili karakteristični za tadašnje vreme, kao što su miris bečkih ulica ili miris maske od teletine koju je carica Elizabeta koristila za zatezanje lica. Posetioci će moći da osete ove mirise prilikom posete izložbi.
Muzej Madam Tiso u Londonu sproveo je obimna istorijska istraživanja kako bi svaki detalj izložbe odgovarao aktuelnim saznanjima. Čak 44 ogledala čine sastavni deo instalacije i predstavljaju Sisinu opsesiju izgledom. Kosa voštane figure kraljice Sisi na samom ulazu u prostoriju postavke zapravo je prirodna kosa koja je ručno umetnuta. Ovaj postupak trajao je mesecima.
Ove i mnoge druge zanimljivosti moći će da saznaju posetioci izložbe u muzeju voštanih figura u Beču.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava