Pesma Evrovizije: Srbija osvojila put u finale

10. maja 2018 u 22:28

Predstavnici Srbije su nastupili pod rednim brojem 3 u drugom polufinalu „Pesme Evrovizije“, sa savršeno uvežbanim nastupom i pesmom „Nova deca“. Glasanje je odlučilo, Srbija ide u finale.

(c) Eurovision.tv

U Lisabonu je večeras završeno  drugo polufinalno veče ovogodišnje „Pesme Evrovizije“. Savršeno uvežbani nastup srpskog predstavnika „Sanja Ilić i Balkanika“ na 63. „Pesmi Evrovizije“ i pesma „Nova deca“ doneli su Srbiji mesto među 26 zemalja u velikom finalu.

Srbija je nastupila kao treća u konkurenciji od 18 zemalja.

Stanovnici Srbije nisu mogli  glasati za „Sanju Ilića i Balkaniku“, ali je mogla brojna dijaspora u inostranstvu!

Pored Srbije u finalnoj večeri 12. maja takmiče se i Moldavija, Mađarska, Ukrajina, Švedska, Australija, Danska, Norveška, Slovenija, Holandija.

U veliko subotnje finale ide 10 kompozicija, gde ih čekaju domaćin i „velika petorka“: Italija, Španija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Nemačka i Francuska, kao i 10 zemalja koje su prošle dalje iz prvog polufinala.: Austrijа, Estonijа, Kipаr, Litvаnijа, Izrаel, Češkа Republikа, Bugаrskа, Albаnijа, Finskа i Irskа.

Ukupno 26 zemalja će se takmičiti za evrovozijski tron 12. maja 2018. Šou počinje u 21:00h. Budući da sve države učesnice imaju pravo glasa, za predstavnike Srbije se može glasati iz svih zemalja putem zvaničnih operatera u tim država.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava