Srednjovekovni božićni vašar pred Vojnim muzejem

30. nov 2017 u 19:29

I na ovoj pijaci - kao i na ostalih dvadesetak u Beču - ima, doduše, i punča. Ali je jedino tu napravljen po srednjovekovnom receptu. Kao i specijaliteti, muzika, atmosfera. Jedinstveni Božićni vašar je pravo mesto za provođenje porodičnog vikenda!

Pred Vojno-istorijskim muzejem (Heeresgeschichtlichem Museum) roditelji s decom za ovaj vikend mogu da dožive posebnu atmosferu Srednjeg veka. Na ovom božićnom vašaru zaista posebne vrste izlažu zanatlije i trgovci, služe se jela zgotovljena prema zaboravljenim receptima, prolaze glasni „dozivači“ mušterija, čuje se muzika iz davne prošlosti koju izvode grupe putujućih umetnika, prikazuju se atrakcije iz tog vremena. Ima i mačevanja, decu posećuju i Nikolo i Krampus, a punč je skuvan po starom receptu.

Uz božićno drva tu je i »živi Adventski kalender« sa sve božićnim bajkama, a vašar će posetiti i zmaj u pravoj veličini! Svečani završetak svake večeri uveličava spektakularni šou s vatrama

Poseban program za decu  se nudi tokom celog trajanja vašara: u petak od 14:00 do 18:00 i u subotu i nedelju od 10:00 do 18:00 časova.

Ulaz je besplatan ne samo za ovaj spektakularni vašar nego i za one koji usput žele da posete i Vojnoistorijski muzej. Posetioci se mole da dolaze javnim prevozom (ovde je plan), jer ne postoje mesta za parkiranje. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava