Svetosavski bal: Najglamurozniji događaj za Srbe u Beču i njihove prijatelje

19. nov 2015 u 13:05

Svetosavski bal u Beču, devetnaesti p redu, održaće se 22. januara 2016. godine u u prelepom ambijentu Park-Hotela Šenbrun. Nedavno je počela zvanična prodaja ulaznica, a muzički program zadovoljiće ukuse svih posetilaca. Donosimo vam prve detalje programa Svetosavskom bala.

Otkako je pre 19. godina obnovljena tradicija održavanja Svetosavskog bala u Beču, on je postao najprestižnija manifestacija za Srbe i njihove prijatelje u austrijskoj prestonici.  Za to su zaslužni pre svih, Srpski centar i njegov predsednik Milorad Mateović, kao i mnogobrojni umetnici i gosti koji su posećivali ovaj kulturni događaj proteklih godina. Svetosavski bal u Beču nosi epitet najznačajnije kulturna manifestacije u Beču, i svakako najglamurozniji dogadjaj za pripadnike srpske zajednice u Beču.
“Svetosavski bal je tradicionalna manifestacija koja označava krunu svetosavskih svečanosti, u slavu i čast Svetog Save. Posle pauze od skoro tri veka, 1996. godine organizovali smo prvi Svetosavski bal, a čuveni ” Srpski kadril ” Johana Štrausa Mlađeg, ponovo je odsviran na balu “ – rekao je za naš portal predsednik Srpskog centra, Milorad Mateović. On je dodao da je bal “preživeo” sva politička previranja, brojne finansijke probleme i postao najznačajnija manifestacija srpske kulture i stvaralaštva u Evropi i šire.
Od prošle godine u organizaciji bala učestvuje i Zajednica srpskih klubova u Beču, te je domaćin Svetosavskog bala 2016, zajedno sa Miloradom Mateovićem, i predsednik Zajednice – Borislav Kapetanović.
Svetosavski bal u Beču, devetnaesti po redu, održaće se u petak 22. januara 2016. u svečanoj dvorani „Park-Hotel Šenbrun“, sa početkom u 20:30 časova.
Gosti će imati priliku da se opuste i uživaju uz bogat kulturno – umetnički program.
Svojim jedinstvenim nastupom veče će uveličati Ivan Bosiljčić, Jelena Tomašević, Biljana Krstić, Ranko Jović i mnogi drugi.
Celovečernji program vodiće poznata glumica Anica Dobra, koja je na prošlom balu osvojila srca brojnih gostiju, a ujedno se dokazala i kao vrsna voditeljka.
Uz orkestar, pod vodstvom maestra Vojkana Borisavljevića, gosti bala uživaće u pesmi i igri, i sjajnoj balskoj atmosferi.
Svake godine Svetosavski bal ima i specijalne goste iznenađenja, a ko će to biti ovog puta, organizatori će objaviti u narednom periodu.
Svečanosti će prisustvovati i brojne zvanice iz javnog, kulturnog i političkog života, a događaj će zabeležili brojni predstavnici medija.
S obzirom na to da Svetosavski bal ima i humanitarni karakter, u toku večeri biće organizovana balska tombola, a novac koji bude prikupljen biće uručen izabranoj humanitarnoj organizaciji.
Detaljnije informacije možete dobiti na zvaničnoj internet stranici Svetosavskog bala ili na brojevima telefona +43 664 450 3085 +43 699 1 9999 577 ( e-mail: info@svetosavskibal.wien).

Ulaznice za Svetosavski bal možete kupiti u Zajednici srpskih klubova, na adresi Gudrunstr. 133b (1100 Wien) po ceni od 25 € (za studente) do 90 € (u zavisnosti od izabrane sale). Prodaja ulaznica vrši se ponedeljkom, sredom i petkom od 17.30 do 20.30 časova. Info- telefon u vezi raspoloživih mesta i rezervacija stolova na broju telefona +43 699 11 352 414

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava