Svetosavski bal u Beču: Spoj tradicije, elegancije, vrhunskih umetnika i zabave

24. nov 2018 u 00:22

Do održavanja Svetosavskog bala u Beču ostalo je još skoro dva meseca, a kako smo saznali od organizatora, interesovanje za bal je veoma veliko i trenutno je dostupan još određeni broj ulaznica.

Svečano otvaranje tradiconalnog Svetosavskog bala, kojem se svake godine srpska zajednica u Austriji posebno raduje, biće 24. januara 2019. godine u 20:30 časova. Tada će organizator, gospodin Miodrag Mateović, uz zvuke fanfara sa učesnicima bala i počasnim gostima ući u balsku dvoranu Parkhotela Schönbrunn. Kako tradicija nalaže i ovogodišnji bal će biti otvoren Svetosavskom himnom, a zatim će se program odvijati u svečanoj i zabavnoj atmosferi.

Ko će vas zabavljati u čarobnoj balskoj noći?

Na veliko oduševljenje mnogih gostiju, u programu bala će učestvovati brojni umetnici iz Srbije: Željko Samardžić, Goca Lazarević, Tijana Dapčević, Nikola Rokvić i Danica Krstić.Magiju klasične muzike na goste preneće mecosapran Iva Mrvoš Anokić i tenor Ranko Jović.

 

Umetnički ansambl Ministarstva odbrane Srbije “Stanislav Binički”, pod vodstvom maestra Vojkana Borisavljevića, doprineće da gosti bala uživaju u pesmi , igri i sjajnoj balkoj atmosferi.

Voditeljski par Svetosavskog bala su prvaci Pozorišta na Terazijama, Jelena Jovičić i  Slobodan Stefanović. Više o umetnicima Svetosavskog bala. 

 Osim plesnih škola u programu će sa tradicionalnim igrama nastupiti i kulturno-umetničko društvo Stevan Mokranjac iz Beča.

Generalni sponzor Svetosavsko bala je kompanija GO4YOU – Telekom Srbija – preko koje možete pratiti preko 200 najtraženijih Ex-YU TV kanala na svim vašim uređajima: televizoru, telefonu i tablet uređaju.

Organizacioni odbor, za goste bala, priprema još brojna iznenađenja tako da je već sad sigurno da će i sledeći Svetosavski bal, kao i proteklih godina, zasijati i uneti dašak elegancije i vrhunske zabave u živote naših ljudi koji žive u Beču.

 

Za one koji se odlučuju da posete Svetosavski bal, ostao je još manji broj ulaznica koje možete rezervisati na brojevima  telefona +43 681 81 96 79 24 ili +43 699 1 9999 577 

 Detaljnije informacije i trenutni broj preostalih mesta možete naći na zvaničnoj internet stranici Svetosavskog bala u Beču.

Karte se mogu kupiti u prostorijama Srpskog Centra, Lindengasse 61-63/2/V, 1070 Wien,  uz predhodnu najavu dolaska, na broju telefona +43 681 81 96 79 24.

Kako je izgledalo na Svetosavskom balu proteklih godina, pogledajte u reportažama.


 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava