Venčanje u Beču i najpopularnije lokacije za sudbonosno „DA“ iz snova

25. feb 2019 u 11:02

U bečkihm opštinama postoje lepo uređene sale za svečana venčanja, a ukoliko želite neku drugu atraktivnu lokaciju u Beču, ni to nije problem jer ih ima u izobilju.

U maju zvanično počinje sezona venčanja, jer je leto omiljeno vreme  da mladenci izgovore za sudbonosno „DA“. Tako je i u Beču.

Za sve koji su odlučili da stanu na „ludi kamen“ u austrijskoj prestonici, prvo trebaju zakazati termin za građansko venčanje, i upravo je pravo vreme za potragu lokacije za venčanje u  Beču. To ujedno može biti i mesto iz snova, jer Beč ima veliki broj atraktivnih lokacija na kojima možete izgovoriti sudbonosno „da“.

Trenutno je u Beču veća potražnja termina za venčanje, što je i razumljivo, jer kako i statistike pokazuju, najveći broj brakova se sklopi u periodu od maja do agusta. Tako a pre nego mladenci počnu sa bilo kakvim pripremama trebaju prvo rezervisati datum venčanja. Ukoliko mladenci nemaju sreće za željeni datum, i ako je hitno, venčanje se može obaviti i van Beča.

Godišnje se u Beču zaključi više od  8.000 brakova. U 10 bečkih opština postoje lepo uređene sale za svečana venčanja gde je zaposleno 40 matičara, što znači da na svakog matičara dolazi otprilike 200 parova.

Osim u matičnim uredima, venčanje u Beču je moguće i na  lokacijama iz snova, kao na primer u cvetnim baštama Hirschstätten, u dvorcu Schönbrunn ili Belvadere, na bečkom Riesenrad-u, dunavskom tornju Donauturm i mnoga druga.

Takođe, neke od traženih lokacija za venčanja u Beču  su i dvorac „Vilhelminenberg“, vinogradarski deo Beča „ Cobenzl“, bečka Gradska kuća i hotel „Kahlenberg“.

Rezervacija željenog termina za venčanje je moguća online ili lično.

Termini se mogu rezervisati putem interneta ukoliko jedan od partnera ima prijavljen boravak u Austriji, a u ostalim slučajevim lično.

Svi žele i maštaju kako će taj dan venčanja biti savršen, sa stilom, umereno, svima prijatno u lepom ambijentu, sa ukusnom hranom i fantastičnom muzikom.

Moguće je angažovati i agenciju za venčanja, koja će obezbediti sve što je potrebno, a po želji i pravu kočiju. Kada budući supružnici stignu u kočiji, venčanje iz snova, u Beču, može da počne.

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Mešoviti brakovi: Različiti jezici i običaji, ali prava ljubav

Od 2019. u Austriji moguć pravi brak za homoseksualne parove

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava