Vladimir Blum, muzičar sa stilom

21. nov 2017 u 10:41

Profesionalni muzičar i profesor gitare Vladimir Blum godinama živi u Beču i nastupa na brojnim koncertima širom Evrope. Saznajte nešto više o ovom izvrsnom muzičaru.

Vladimir Blum je rođen 1962. godine u Beogradu. Svoje detinjstvo proveo je u Nemačkoj, a gimnaziju je završio u Beogradu. Još kao mladić zaljubio se u muziku, a 1985. godine primljen je na Bečku muzičku akademiju, odsek za klasičnu gitaru.
Vladin repertoar obuhvata najrazličitije muzičke žanrove od klasičnog, džez, bluz i evergrina, pa sve do latinoameričke muzike. Ljubav prema raznolikim muzičkim stilovima neguje i danas. Kako kaže, pored svih žanrova u kojima se oprobao, bogatstvo muzičkih svetova je najlepše iskustvo. Tako je Vladimir Blum pored klasike svirao i jevrejsku, rusku, italijansku, francusku, romsku, argentinsku, bečku, alpsku, američku i naravno balkansku muziku.
Nastupao je sa više različitih sastava i muzičara, među kojima je virtuozni gitarista romskog porekla Harri Stojka, zatim Karl Hodina, Tini Kainrath, Anita Horn, Roman Grinberg, Hannes Laszakovits, Christian Bakanić, Ola Egbowon, Ilse Riedler, Christoph Petschina, Erich Sammer, Martin Rosenberger, Sigi Woba i mnogi drugi.
Trenutno živi u Beču sa svojom suprugom Robertom. Radi u Beču kao profesionalni muzičar, a u južnom Gradišću (Südburgenland) kao profesor gitare u gimnaziji “BORG Güssing”.
O ovom izvrsnom muzičaru saznajte više na njegovoj internet stranici.
Ostali Dijaspora portreti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava