Vojvođanska privreda predstavljena austrijskim privrednicima

12. dec 2017 u 15:52

Prezentacija pod nazivom “Srbija se susreće s Austrijom: Istražite Vojvodinu - industrijski centar Srbije” održana je u u utorak 12. decembra 2017. u prostorijama ugledne bečke advokatske kancelarije Lansky, Ganzger und Partner u prvom bečkom becirku.

Preuzmi video Preuzmi slike

Predstavljanju mogućnosti vojvođanske privrede prisustvovali su i ambasador Republike Srbije u Republici Austriji, NJ.E. Pero Janković i Nada Knežević, direktorka predstavništva Privredne komore Srbije u Austriji. Skup je moderirao nekadašnji ambasador dr Wolfgang Petritsch, koji je sada savetnik za zemlje Zapadnog Balkana.

Autonomna pokrajina Vojvodina predstavlja najvažniji industrijski region Republike Srbije. Zahvaljujući svom povoljnom geografskom položaju na Dunavu ovaj deo Srbije predstavlja raskrsnicu između tržišta Evropske Unije i Jugoistočne Evrope. Pojavljuje se sve više investitora, među kojima su i oni sa Bliskog Istoka i iz Azije.

Zato je advokatska kancelarija Lansky, Ganzger und Partner u saradnji sa firmom Grimex Consult pozvala zainteresovane austrijske privrednike na prezentaciju mogućnosti koje za ulaganje pružaju industrija i poljoprivreda ove srpske pokrajine.

U prezentaciji su učestvovali članovi vojvođanske delegacije pod rukovodstvom predsednika Vlade AP Vojvodina, mr Igora Mirovića koji je održao uvodni govor. O temi su referisali Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine, Nikola Žeželj, direktor Agencije za regionalni razvoj AP Vojvodine sa saradnicima, Udo Ajhinger, direktor Siemens-a Srbija, Fric Kalteneger, glavni menadžer Cafe & Co International i Johan Marihard, generalni direktor austrijske korporacije Agrana.

U delegaciji su bili predstavnici vojvođanskih kompanija iz oblasti energetike, poljoprivrede i prerade životnih namirnica (Alco Group. Aleksandar Group, dakcomerc, Lucic Group, Matijevic LTD, Nopal Lux, Pinsoft, Prezident Company, Termovent, Timcop Ltd Temerin).

Predsednik Vlade AP Vojvodina, mr Igor Mirović je u okviru svoje posete Austriji juče posetio predsedniku Vlade austrijske savezne pokrajine Donje Austrije, gospođu Johanu Mikl-Lajtner.

U publici su pored brojnih zainteresovanih austrijskih privrednika bili i privrednici našeg porekla koji posluju u Austriji, kao i gospodin Robert Čoban, najznačajniji izdavač u Jugoistočnoj Evropi i predsednik kompanije Color Press Group iz Novog Sada.

Suorganizator skupa je Grimex Consult koja ima veliko iskustvo u zemljama Srednje i Jugoistočne Evrope kao i u zemljama-članicama organizacije Cefta. Grimex Consult investitore podržava razvojem koncepata i savetovanjem u oblastima Mergers and Acquisitions, Foreign Direct Investments und Joint Ventures.Težišta rada su industrija, energetika, infrastruktura i industrija prehrambenih proizvoda, a od zemalja na prvom mestu je Republika Srbija.

Video izjave:

Izjava 1: mr Igor Mirović, predsednik Vlade AP Vojvodina

Izjava 2: Nada Knežević, direktorka predstavništva Privredne komore Srbije u Austriji

Izjava 3: Robert Čoban, predsednik kompanije Color Press Group

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava