Zabava tokom zimskog raspusta u Beču

04. feb 2018 u 11:42

Đaci u Beču su od 3. februara na zimskom raspustu koji će, prema kalendaru rada za ovu školsku godinu, trajati do 11. februara. Za one koji za vreme raspusta ostaju u Beču, evo par zanimljivih predloga.

wienXtra

Zimski raspust je počeo, a deca će odmarati na  devetodnevnom odmoru  od 3. do 11. februara 2018. Grad Beč se pobrinuo da i onoj deci, koja nisu otišla na skijanje ili na odmor van Beča, ne bude dosadno u njihovom gradu, čak naprotiv, svake godine ih očekuje raznovrstan provod i zabava: brojne mogućnosti da se bave sportom, da upoznaju prirodu ili da se jednostavno igraju jedni sa drugima.
WienXtra je služba grada Beča koja usko sarađuje sa magistratom MA 13 (Magistrat za obrazovanje i van školske aktivnosti mladih) i već dugi niz godina nudi brojne sadržaje za najmlađe Bečlije. Mnoštvo zabava su podeljene prema starosnim grupama: za decu od 6 do 10 godina i za one od 10 do 13 godina. Đacima je za učestvovanje na povoljnim i/ili besplatnim zabavama potrebna isprava koja se naziva Ferienspiele-Pass. Nedelju ili dve pre početka raspusta „pasoši za zabavu i igru“ se dele u  školama. Ako se to iz nekog razloga nije desilo, roditelji i deca mogu da ih dobiju u wienXtra-kinderinfo.

Sa „ferienspiel-Pass“-om bečki učenici imaju popuste ili besplatan ulaz na mnoge priredbe i zabave. Pored svake ponude koja je navedena u  Online-Veranstaltungskalender stoji podatak da li je obavezna prijava i kako se i do kada ona obavlja. Za neke ponude je moguće rezervisanje online.

Šta je sve u ponudi?

Tokom raspusta za decu i njihove odrasle pratioce nude se, između ostalih, i ove zanimljive mogućnosti za zabavu:

wienXtra-kinderinfo
MuseumsQuartier/Hof 2
Museumsplatz 1
1070 Wien

Tel. +43/1/4000-84400
kinderinfowien@wienXtra.at

Radno vreme wienXtra-kinderinfo od ponedeljak do petka: 14:00-18:00, a subotom, nedeljom i praznikom od   10:00-17:00 časova.

PROČITAJTE I OVO:

Školski raspusti i državni praznici u Austriji 2018.

Godišnji odmor 2018: Sa dobrom računicom moguće i 70 slobodnih dana

8.000 evra za mlade umetnike: Konkurs Raiffeisen banke do 31. marta!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava