Zimski raspust u Beču: Zabava i interesantne ponude za decu i čitavu porodicu

03. feb 2019 u 10:34

Zimski raspust sigurno neće biti dosadan đacima koji ostaju u Beču jer se Grad Beč i ove godine pobrinuo da im ne bude dosadno u njihovom gradu, čak naprotiv, i ove godine ih očekuje raznovrstan provod i zabava.

wienXtra (c) Bubu Dujmic

Grad Beč i brojne privatne institucije su se za zimski raspust pobrinuli da i onoj deci, čiji roditelji sebi ne mogu da priušte odlazak u neki od zimskih centara, ponude brojne atrakcije i sadržaje kako bi im i vreme raspusta od 2. do 10. februara 2019. bilo ispunjeno igrom i zabavom.

Ponuda za zimski raspust u Beču je zaista šarolika: od raznih radionica i atrakcija, pa sve do interesantnih ponuda za čitavu porodicu. U najvećem broju slučajeva ponude su besplatne ili se plaćaju simbolično.

 

Izdvajamo iz ponude

Gradska kuća (Rathaus) se od 6. do 9. februara 2019. pretvara u najveću „igraonicu“ u Austriji. Biće tu puno interesantnih događanja, kako samo za decu, tako i za celu porodicu.

Klizalište na trgu ispred Gradske kuće nudi za vreme zimskog  raspusta  posebne pogodnosti za mlade klizače i klizačice, i to kako za početnike, tako i za one koji su se već izveštili u ovoj, da kažemo, umetnosti. Ako deca dođu grupno i vrtić to blagovremeno najavi, onda je od 10:00 do 16:00 sati ulaz besplatan.

U zoološkom vrtu u Šenbrunu deca mogu da se upoznaju sa životom pingvina, a ko tačno odgovori na pitanja u kvizu o pingvinima dobiće i lepu nagradu.

Od. 4 februara, od ponedeljka do petka,  deca mogu u bečkoj „Kući mora“ od 9:30 do 13:00 sati da hrane šarane, a popodne u 16:45 sati i da opipajući preparate upoznaju i brojne životinje.

A tu su i „recikliranja u starom Egiptu“ u austrijskoj Nacionalnoj biblioteci, treniranje alpskog penjanja u hali, muzički doživljaji u „Kući muzike“ ili dečiji filmovi u bioskopu „Cinemagic Ferienkino“.

Biti u Beču, a obići ceo svet? Da to je moguće u Centru Ujedinjenih nacija u Beču koji već 40 godina nudi mogućnost da se deca upoznaju sa radom te međunarodne organizacije i dobiju informacije o brojnim zemljama, njenim članicama. Ciljna grupa su deca od 6-13 godina a akcija traje od 5. do 8. februara 2019. Na kraju posete deca mogu da nacrtaju i sliku, a najbolje će biti izložene u centru za posetioce.

Informacije se mogu dobiti na zvaničnoj internet stranici  ili u brošuri koja je deljena preko škola ili se može dobiti kod institucija koje nude zabavu za vreme raspusta.

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:  Letnji gradski kampovi za čuvanje dece na raspustu 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava