Bogipark: Najveća igraonica u Beču neće više raditi

09.02.2019

Bogipark, omiljena igraonica najmlađih Bečlija, koji je bio mesto za decu željnu igre, proslave rođendana i druženja sa vršnjacima, uskoro će prestati sa radom.

(c) Bogipark

Bogipark u 23. bečkom becirku, najveća igraonica u zatvorenom prostoru u glavnom gradu Austrije, biće na raspolaganju deci i roditeljima još samo do 17. marta 2019. godine.

Poslednjih 13 godina Bogipark je bio pravi raj za decu željnu igre, avantura i druženja sa vršnjacima u Beču, ali će zbog smanjenog broja posetilaca, otići u istoriju.

Razlog smanjenju broja posetilaca je, po mišljenju uprave parka, toplije vreme poslednjih godina, tako da deca veći deo slobodnog vremena provode na otvorenom prostoru, i to čak i do sedam meseci u godini.

Bogipark se prostitre na površini od ukupno 5.000 kvadratnih metara i dugo godina je beleženo stalno povećanje broja posetilaca, da bi poslednjih godina sve manje dece i njihovih roditelja bilo zainteresovano da dolazi u ovaj prostor.

 

Rasprodaja inventara

U toku je onlajn rasprodaja inventara Bogipark igraonice i traje do 12. marta 2019. , a šta se sve može kupiti navedeno je na internet stranici igraonice. Tu je, na primer, dugačka limuzina koju su posetioci mogli da iznajme za dolazak u park ili povratak kući, a cena joj je 5.000 evra. Ali ima i puno povoljnih predmeta i  stvari. Već za 1 evro možete kupiti  džak sa 100 lopti, a za 10 evra paket koji uključuje i dečiji bicikli koji je korišćen u parku.

Učestvovati mogu svi, kako privatna lica, tako i firme, za koje mogu biti interesantna, recimo, postrojenja, aparati i pribor u oblasti gastronomije.

 

Neke atrakcije nastavljaju sa radom na drugoj lokaciji

Dečija igrališta u zatvorenom se ipak neće potpuno zatvarati, organizatori razmišljaju o drugim modelima i saradnji sa sličnim organizacijama koje rade sa decom.

Jedan od dosadašnjih sadržaja „Dan za bebe“ (Baby Day) se neće gasiti, ali će promeniti lokaciju i ubuduće će se održavati u ulici Herziggasse 3, takođe u 23. becirku. Tamo će se preseliti i postrojenje za Lasertag.

Za vikend od 15. do 17. marta 2019. godine Bogipark će se svečano oprostiti od svojih malih i velikih gostiju.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava