18. jan 2018 u 19:30 - 22:00

Rade Šerbedžija nastupa posle 6 godina ponovo u Beču

Rade Šerbedžija nastupa posle 6 godina ponovo u Beču

Rade Šerbedžija, jedan od zadnjih boema na umetničkoj sceni bivše Jugoslavije, nastupa posle 6 godina ponovo u Beču, u Theater Akzentu. Sa šarmom melanholičnog svetskog putnika i harizmatičnog tajanstevnog zavodnika, 18. januara 2018. odvešće vas  sa Zapadni kolodvor Bandom ,  u svoj umetnički i muzički svet.

Rade Šerbedžija, rođen je 1946., a 1969. diplomirao je na Akademiji za kazalište, film i televiziju u Zagrebu. Već kao student glumio je u raznim pozorišnim produkcijama. Snimio je preko 70 filmova u zemljama bivše Jugoslavije i više od 40 filmova u inostranstvu. Šerbedžija je jedan od najpoznatijih i najnagrađenijih glumaca u regionu, a jedan je od retkih glumaca sa našeg podneblja koji je radio sa renomiranim režiserima poput Stanley Kubricka, Philipp Noycea, Guy Ritchiea, John Wooa, Clint Eastwoodom, Christopher Nolanom i mnogim drugim.

Šerbedžija se uvek i svaki put iznova vraćao svojoj velikoj ljubavi prema muzici. Svoj prvi album je objavio 1974. godine pod naslovom “Ne daj se Ines”. Istoimena pesma je još uviek neizostavni deo njegovih koncerata. Objavio je 13 albuma, 7 singlova, 3 kompilaciona CD-a. Poslednji u nizu je Greatest Hits Collection iz  2016. godine.

Zapadni kolodvor Band je u poslednjih  6 godina nastupao sa brojnim umetnicima. 2013. godine snimili su album sa Šerbedžijom “Vrijeme je draga, vrijeme je” i dobili najveću muzičku nagradu u Hrvatskoj, Porin, za najbolji album godine.

Rade Šerbedžija je kao glumac još uvek aktivan u  filmskoj produkciji, ali na teatarskoj bini nastupa isključivo kao muzičar i lirik.

Ulaznice za koncert u Beču možete kupiti on-line na zvaničnoj stranici teatra Akzent