Nova emisija „Dijaspora uživo“

17.04.2015

Premijeru nove emisije „Dijaspora uživo“ možete pogledati na televiziji OKTO-TV u petak, 17. aprila, u 20:05 sati, i na programu Pink Plus u nedelju, 19. aprila, u 12:00 sati. Urednica i voditeljka Vesna Dimitrijević i ovog puta pripremila je zanimljivu emisiju sa puno interesantnih gostiju

Premijeru nove emisije „Dijaspora uživo“ možete pogledati na televiziji OKTO-TV u petak, 17. aprila, u 20:05 sati, i na programu Pink Plus u nedelju, 19. aprila, u 12:00 sati. Urednica i voditeljka Vesna Dimitrijević i ovog puta pripremila je zanimljivu emisiju sa puno interesantnih gostiju.
Prvi gost je gospodin Zoran Kalabić, direktor „ERA 4M Immobilien“, već šest godina za redom najuspešnije kompanije za posredovanje i promet nekretnina u Austriji. Zoran će našim gledaocima, kao ekspert iz ove oblasti, dati informacije i savete na teme izdavanja, kupovine i ulaganja u nekretnine.
O novom projektu grada Beča i Gradskog muzeja Beč, „Sakupljati migraciju“, govori istoričar, gospodin Ljubomir Bratić. S tim u vezi naš gost je zadužen za prikupljanje izložbenog materijala koji govori o migraciji naroda sa prostora Zapadnog Balkana.
U Austriji se već 33 godine organizuje tradicionalna Smotra kulturno-umetničkog stvaralaštva Srba u Austriji. Ovom prilikom najavićemo smotru koja će se održati u subotu, 25. aprila sa početkom u 13 časova u 10. bečkom okrugu. O programu i organizaciji ovogodišnje smotre, govori predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču, Borislav Kapetanović.
U nastavku emisije gostuju predsednik ženskog fudbalskog kluba „Crvena zvezda“, Sveta Mirković i pevačica Ivana Jordan. Tema je donatorski koncert za pomoć ženskom timu “Crvene zvezde”, koji je će se uskoro održati u Beču. Sličan koncert je održan u Beogradu gde su se smenjivali glumci i pevači, a publiku su zabavljali Jova Radovanović, Ivan Bekjarev, mlada glumačka ekipa iz filma “Montevideo”, pevači Bora Đorđević, Bajaga, Leontina i mnogi drugi.
U emisija „Dijaspora uživo“ predstaviće se škola fudbala „Kick it like Niki” koja postoji oko 2 godine i ima između 70 i 80 dece različitog uzrasta. Pojedina deca koja su ovde trenirala sada igraju za Real Madrid, Bayern München, Austria Wien, Rapid Wien I druge. Trener Nikica Pavlek, kao tvorac ideje i osnivač ove škole fudbala za decu, priča o programu i tehnikama koje prenosi na mlade igrače. Zajedno sa njim u emisiji biće najmlađi fudbaleri škole „Kick it like Niki”, Andreja i Luka.
Profesionalni gitarista Vlada Blum će ovom prilikom govoriti o svojoj karijeri na austrijskoj muzičkoj sceni i podeliti sa gledaocima još mnogo zanimljivih iskustava iz profesionalnog života.
Za sam kraj emisije Vlada Blum će odsvirati nešto zanimljivo iz svog repertoara, a nakon toga gledaoce očekuju najave najzanimljivih događaja koji nam predstoje u Beču.
Premijeru nove emisije „Dijaspora uživo“ možete pogledati na televiziji OKTO-TV u petak, 17. aprila, u 20:05 sati, i na programu Pink Plus u nedelju, 19. aprila, u 12:00 sati. Urednica i voditeljka emisije Vesna Dimitrijević.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava