Sajam za odmor i putovanja i Vienna Autoshow 2020

11.01.2020

Bečki Sajam za odmor, putovanje i aktivnosti u slobodno vreme Ferienmesse je najveći međunarodni turistički sajam u Austriji i biće otvoren 16. januara 2020.

(c) Fb Ferien Messe

Zimsko vreme je pravo vreme za rezervisanje godišnjeg odmora, a posebno letnjeg. Iako u ovo doba godine mnogi najpre pomišljaju na skijanje, pripreme za sezonu putovanja 2020. godine su u punom jeku. Stoga, pravo je vreme za posetu sajama godišnjih odmora u Beču.

Od 16. do 19. januara 2020. godine održava se bečki sajam godišnjih odmora Ferien-Messe. Vše 800 izlagača iz 90 zemalja sveta predstaviće najnovije trendove u oblasti godišnjih odmora, putovanja i aktivnosti u slobodno vreme. Sajam odmora u Beču je kao propratne atrakcije najavio  kino projekcije i nagradne igre koje će dočarati mnogobrojne turističke destinacije.

U  halama bečkog sajma predstaviće se destinacije iz Evrope kao i širom sveta. Izlagači najomiljenijih zemalja za odmor,Pored turističkih destinacija iz celog sveta posetiocima će biti ponuđen i veliki broj domaćih, austrijskih odredišta. Hala B je posvećena odmoru u Austriji, gde će se predstaviti sve austrijske pokrajine, kao i turističke atrakcije za porodice u Beču i okolini.

Ovogodišnji regionalni partner sajma je Salzburg koga je “Lonely Planet” nedavno  proglasio za  jedan od 10 najboljih svetskih destinacija za putovanje.

Najznačajniji muzički festival u Mocartovom gradu sledeće godine slavi 100. rođendan  i tada će grad od 150.000 ljudi postati kulturno središte sveta koje privuče više od 250.000 gostiju i zaljubljenika u kulturu i muziku.

Dominikanska Republika, ovogodišnji strani partner sajma, takođe će izlagati na sajmu u Beču. Dominikanska Republika ima 600 kilometara plaža i toplu klimu tokom cele godine i nudi sve – bilo da tražite zabavu, odmor ili nešto novo. Posetioce sajma očekuju tipični Merengue, koji po pitanju muzike i plesa predstavlja deo nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a. Stari grad Santo Domingo takođe je proglašen za UNESCO-vu svetsku baštinu.

Poseban prostor „Outdoor & Adventure“ zabaviće posetioce sa specijalnim programom i manifestacijom „Cook & Look“ koja će na originalan način predstaviti austrijske kulinarske specijalitete.

U ostalim halama bečkog sajma (C i D) se istovremeno održava i najveći salon automobila u Austriji „Vienna Autoshow“ gde se mogu videti 400 novih modela 40 različitih marki automobila. Neki od njih su austrijske premijere.

Ferien-Messe Wien, Cook & Look i Vienna Autoshow
Gde: Wiener Messe, Halle A i B; C i D
Kad: 16. do 19. januara 2020. od 10:00h do 18:00 h
Messe Wien, Messeplatz 1 (Eingang A), 1020 Wien

Dnevna ulaznica košta 12,90 € (onlajn) ili 14,90 € na blagajni sajma.

Ljubitelji automobila sa istom ulaznicom mogu da se dive i novitetima međunarodne auto-industrije.

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

PROČITAJTE  NAJNOVIJE VESTI  OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Fijaker u Beču: Došlo je vreme za vožnju u električnom fijakeru

Spoj luksuza i prirode: Glampovanje je sve popularnije među turistima

Bečka atrakcija: Bečka kanalizacija i film „Treći čovek“

Aplikacija za putovanje: Korisne informacije i pomoć u slučaju nužde

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava