Muzeji u Beču: Novi “selfi muzej” za Instagram generaciju

01.11.2019

Selfi muzej u Beču može biti veoma zanimljiva lokacija za sve one koji traže zanimljive interaktivne prostore i kulise za savršene fotografije.

(c) nofilter_museum

U Beču je nedavno otvoren novi muzej pot nazivom nofilter_museum, koji svojom “Instagram friendly” politikom želi da privuče mlade i da im u interaktivnim prostorima omogući da stvore svoja vlastita umetnička dela. Sa zidovima u živim bojama i velikim predmetima, muzej ima sve što je potrebno za savršene selfije.

“Broj mladih koji idu u muzeje je opao, pa pokušavamo da to pobedimo društvenim mrežama”, rekla je Petra Šaringer, jedan od kreatora “nofilter_museuma”.

S obzirom na to da je selfi generacija veoma aktivna na društvenim mrežama, selfi muzej im može biti veoma zanimljiva lokacija.

Muzej koji ima 24 prostorije pun je interaktivnih postavki s kojima se ljudi mogu zabaviti i napraviti interesantne fotografije.

Posetioci mogu da nađu savršene kulise za svoje fotografije i  slikaju se pred zidovima različitih boja i pinteva, s hranom, u lopticama, za stolom s porodicom plišanih medveda u prirodnoj veličini.

Muzej će biti otvoren tokom šest meseci, a potom bi mogao da se preseli i u druge gradove. Cena ulaznice kreće se između 15 i 29 evra za posetu od 90 minuta.

“Nofilter_museum” u Beču se pridružuje velikom broju sličnih ustanova širom sveta koje imaju za cilj da animiraju  korisnike društvenih mreža, koji imaju priliku  da stvore savršene fotografije i potom ih objave.

 

Veći broj influensera sa Instagrama već je pokazao interesovanje za dolazak u muzej “nofilter_museum”, koji je nedavno otvoren u Beču.

Instagram profil “selfi muzeja”.

 

Slična atrakcija u Beču je 3D PicArt muzej gde se nalaze raznovrsne foto-stanice koje zahtevaju od posetilaca da budu kreativni, ali i avantirističkog duha.

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Bečka atrakcija: Bečka kanalizacija i film “Treći čovek”

Teslin transformator koji svira u Tehničkom muzeju u Beču

Mocartova kuća u Beču raspisala konkurs za kreativnu decu do 12 godina

Dvorac Šenbrun u Beču: Sjajna zabava za najmlađe posetioce

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava