16. nov 2019 u 19:30 - 22:00

Goran Bregović: Koncert u Beču u prestižnom Koncerthaus-u

Goran Bregović održaće koncert u Beču pod nazivom “Tri pisma iz Sarajeva” u velikoj sali prestižnog Wiener Konzerthaus-a.

Goran Bregović: Koncert u Beču u prestižnom Koncerthaus-u

Goran Bregović, nastupaće pred bečkom  publikom  16. novembra 2019. godine u velikoj sali prestižnog Wiener Konzerthaus-a.  Raznovrsna publika, različite generacije, Austrijanci i naši ljudi iz Beča koji potiču sa prostora nekadašnje Jugoslavije, zajedno će uživati  u muzici Gorana Bregovića jednog od najvećeg muzičara sa Balkana i svetski poznatog autora i muzičara.

Nekadašnji frontman Bijelog dugmeta, Goran Bregović,  devedesetih je brendirao balkansku muziku kao svetski world music trend, a od 1998. godine osnovao je „Orkestar za svadbe i sahrane“ sa kojim već dugi niz godina nastupa u elitnim koncertnim dvoranama širom sveta, izvodeći tradicionalnu narodnu muziku utemeljenu na balkanskom i romskom melosu.

Nastupajući koncert u Beču pod nazivom „Tri pisma iz Sarajeva“ posvećen je istoimenom albumu o kojem su već pisali brojni poznati svetski mediji.

Album je namenjen svetskom tržištu, a reč je o muzici koja spaja različite kulture i na Bregoviću karakterističan način predstavlja zvukove Balkana na univerzalan, svetski način.

Muzičari, trubači i čuvene bugarske vokalne solistkinje upotpuniće ovaj jedinstven muzički koncept u bečkom Konzerthaus-u. Koncert počinje u 19:30 časova, a ulaznice su skoro već rasprodate.

 

Kada: Subota, 16.11.2019. u 19:30 h
Gde: Wiener Konzerthaus (Velika sala)
Program : „Tri pisma iz Sarajeva“ – Three Letters from Sarajevo
Više informacija na  zvaničnoj stranici Wiener Konzerthaus.

Reportaža sa jednog od prošlih koncerata Gorana Bregovića u Beču

 

PROČITAJTE NAJNOVIJE VESTI  ovde