11. maja 2019 u 20:00 - 22:00

Pozorišna predstava tragikomedija “Hor bečkih dečaka” u Beču

Predstava “Hor bečkih dečaka” je tragikomediji o gastarbajterima u Beču, o  našem mentalitetu, a uloge maestralno igraju Dragan Petrović Pele, Boda Ninković i Irfan Mensur.

Pozorišna predstava  tragikomedija "Hor bečkih dečaka" u Beču

Reč je o predstavi Miroljuba Nedovića, u adaptaciji i režiji Irfana Mensura, a uloge u tragikomediji o gastarbajterima u Beču, o  mentalitetu, maestralno igraju Dragan Petrović Pele Boda Ninković i Irfan Mensur.

Komedija “Hor bečkih dečaka” je priča o našim ljudima koji sanjaju budućnost, a bore se za sadašnjost i preživljavanje. Moćno oružje su im vedrina i optimizam, a radnja je smeštena u bečkom podrumu, bez prozora i dnevnog svetla. Tu je i jedan krevet,  koji na smenu koriste emigranti u godinama iz Srbije Vule i Aca.

Oni su se tu našli iz očajanja, u potrazi za boljim životom jer ih je u Srbiji, odneo vihor tranzicije. Izgubili su posao u privatizovanim firmama i bili osuđeni na novi početak bez mnogo perspektive.
Vule i Aca rade neke  poslove, a zapravo improvizuju. Za tu bečku improvizaciju zadužen je Džoni, gastarbajter druge generacije, koji pomaže zemljacima da se snađu u tuđini.

U životu svakog našeg čoveka postoji onaj trenutak očaja, kada u samoodbrani posegne za najboljim u sebi – humorom. Tada se šalimo na račun stvarnog života, na račun svog kao života, tada se smejemo svim svojim moćima, nemoćima, uspesima i neuspesima… To je posebna kategorija srpske duhovitosti. To je šala na račun sopstvenog mentaliteta, zbog kojeg ova predstava može da se nazove i ”genetska komedija”.

Pozorišna predstava “Hor bečkih dečaka” biže odigrana u Haus der Begegnung Mariahilf, Königseggasse 10, 1060 Wien

Cena karata:
Kategorija A (parter): € 25
Kategorija B (balkon): € 20

Karte možete kupiti online na internet sajtu organizatora Kultszene  ili na prodajnim mestima u Beču: 

CafeWatt, Wattgasse 57, 1160 Wien
CafeExtra, Sechshauser Strasse 77, 1150 Wien
DieMissBäckerei, Ottakringer Strasse 47, 1160 Wien
Grill & Restaurant SEMENDRIA, Lugner City, Gablenzg. 3, 1150 Wien
CafeRestaurantCalypso, Brunnerfeldstraße 65, 2380 Perchtoldsdorf
Media4yu, Triester Straße 7, 1100 Wien