14. dec 2018 u 19:30 - 21:30

Pozorišna predstava “Kažeš anđeo” u izvođenju Akademije Stanislavski

Pozorišna predstava “Kažeš anđeo” po dramskom tekstu Miljenka Jergovića u izvođenju studenata bečke akademije glume “Stanislavski”.

Pozorišna predstava "Kažeš anđeo" u izvođenju Akademije Stanislavski

“Kažeš anđeo” je prestava rađena po knjizi  pripovjedača i esejista Miljenka Jergovića, u čijem podnaslovu piše – neočekivano – drama. Reč je o jedinstvenoj  priči o životu “u novom delu grada rođenom s druge strane reke”. Mesto radnje  je jedan soliter, odnosno stanovi malih kvadratura u njemu. Stanari, mladi i stari, muškarci i žene, koji predstavljaju male prizore iz svojih srećno-nesrećnih života.
Osim što ih povezuje mogući soliter, povezuje ih i činjenica što u svim pričama barem jedan lik kaže anđeo. Te likove ne povezuje nikakva zajednička radnja, a u  stvarnosti se međusobno ne poznaju. Iako u Jergovićevoj dramskoj fikciji oni ne stupaju u direktan dodir, sličnosti i analogije među njima ono su što gledaoci  prepoznaju.

Predstavu ” Kažeš anđeo” po dramskom tekstu Miljenka Jergovića, režirala je Anja Lazić Akaratović, a izvešće je studenati  Akademija glume “Stanislavski” -Academy of Acting “Stanislavski”  iz Beča. Podršku projektu dalo je udruženje Bosansko-hercegovačka kulturna platforma (BHKP). 

Igraju:
Diba Agić
Minela Grabovica
Ines Gvožđar
Irma Imamović
Dimitrije Ivanović
Aleksandra Miladinov
Andrea Popravak
Veselin Rafailović
Ognjen Simanić
Jasenka Softić
Radovan Vuković

Kada: 14.12.2018. sa početkom u 19:30 časova
Gde: Wiener Urania, mittlerer Saal
Uraniastraße 1, 1010 Wien
Pretprodaja ulaznica po ceni od €12 u “Pitawerk” Mariahilfer Str. 147, 1150 Wien