03. dec 2017 u 18:00 - 20:00

“Kosovo : Momenat u civilizaciji”- Bečka premijera 3. decembra

Pogledajte novi dokumentarni film o Kosovu Borisa Malagurskog u nedelju, 3. decembra 2017.

"Kosovo : Momenat u civilizaciji"- Bečka premijera 3. decembra

SPKD “Prosvjeta” Austrija poziva vas na premijeru kratkog dokumentarnog filma „Kosovo: Momenat u civilizaciji“. Film je na engleskom jeziku sa srpskim titlovima. Reč je o dokumentaciji srpsko-kanadskog reditelja Borisa Malagurskog koja govori o UNESKO baštini Srbije na Kosovu i Metohiji. Srednjovekovni manastiri koji su deo svetske kulturne baštine danas su ugroženi, bez obzira što vekovima nose vrednosne poruke i imaju ogroman značaj za čitavo čovečanstvo. Karte se mogu nabaviti u kinu ili online
Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=inyIPUZ_vyg

O REŽISERU

Boris Malagurski (režiser, pisac, producent)
Rođen je u Subotici, krajem osamdesetih. Godine 2005. godine emigrirao je u Kanadu i odmah stekao profesionalno priznanje za svoj rad. Njegov film „Kanada projekat“ (2005) osvojio je nagradu za najbolji film na Prvom međunarodnom festivalu studentskog filma u Torontu, a prikazan je na nacionalnoj televiziji nekoliko puta. Film „Kosovo: Can You Imagine?“ (2009) prvi je politički dokumentarni film ovog autora. Prvi film „Težina lanaca“ na angažovan i kritički način ispituje stvarnu ulogu koju su SAD, NATO i EU odigrali u tragičnom raspadu Jugoslavije.
Zapaženo ostvarenje Malagurskog je i prvi dokumentarni film o srpskoj prestonici, “Beograd sa Borisom Malagurskim” (2013).