26. sep 2020 u 12:00 - 20:00

Balkan Fest in Favoriten u 10. bečkom becirku

Balkan Fest in Favoriten je manifestacija koja na jednom mestu okuplja brojna udruženja iz ove bečke opštine, kao i sve zainteresovane Bečlije.

Balkan Fest in Favoriten u 10. bečkom becirku

U Beču uveliko teku pripreme za predstojeći Balkan Fest in Favoriten koji će se održati 26. septembra 2020.godine, u 10. bečkoj opštini.

Pripremljen je raznovrstan program za sve uzraste,  a sve Bečlije su srdačno pozvane na ovu manifestaciju multikulturalnog karaktera.

Manifestacija Balkan Fest in Favoriten  posvećena je stanovnicima ovog dela Beča sa ciljem da se neguje kvalitetan suživot i da se predstave inicijative i projekti brojnih institucija i udruženja iz 10. bečkog okruga.

Od 15:00 časova biće izveden kulturno umetnički program u kome će učestvovati muzičke i folklorne grupe, a na brojnim štandova učesnici festivala predstaviće i svojim kulinarskim specijalitetima  države iz koje učesnici dolaze.

I Zajednica srpskih klubova imaće svoju binu i štandove na Columbusplatz-u, gde će od 15:00 časova nastupati folklorni ansambli KUD „Branko Radičević“ i KUD „Jedinstvo“. U 12:00 časova planirano je snimanje emisije “Žikina šarenica”.

Od 18:00 časova održaće se koncert Banjalučke filharmonije na otvorenom, što će svakako biti interesantan muzički događaj za sve Bečlije. Ulaz je besplatan.

Pokrovitelj celodnevne manifestacije Balkan fest in Favoriten je predsednik 10. bečke opštine Favoriten Marcus Franz.

Datum 26. 09. 2020.
Mesto: Columbusplatz , 1100 Wien