22. okt 2017 u 19:30

„Cijena sreće“ – monodrama s Emirom Hadžihafizbegovićem

U nedelju, 22. oktobra bečki gledaoci mogu pogledati izuzetnu monodramu sa slavnim bosanskohercegovačkim glumcem Emirom Hadžihafizbegovićem u jedinoj ulozi.

„Cijena sreće“ - monodrama s Emirom Hadžihafizbegovićem

“Cijena sreće” u Beču gostuje u organizaciji udruženje Bosanskohercegovačka kulturna platforma. Gostovanje slavnog glumca Emira Hadžihafezbegovića u “Theater Akzent” u nedelju 22. oktobra 2017. predstavlja jedan od vrhunaca jesenje sezone.

Monodrama “Cijena sreće” otvoreno progovara o podeli posleratnog društva na dve oprečne polovine koje se međusobno odnose na pomalo morbidan, a opet skoro podnošljiv način. Nije to više nacionalna podela na “naše” i “vaše”, koja ljude sortira prema krvnim zrncima, čak ni ona svakodnevna, politička ili staleška. Reč je o podeli na poštenje i nepoštenje, na floskulu posedovanja morala i zemaljskih dobara. Radi se o upečatljivoj drami o gradu i državi posle ratne traume. U predstavi se govori o svetu i porodici kao osnovnoj jedinici društva i o raskolu unutar nje. Najdublji jaz deli brata bez obraza od onoga koji nema imetka. A nema ga jer je odlučio da ratno stanje i bezvlašća i haosa ne iskoristi, već da bude i ostane čovek.

Kao i svaki komad koji gledaoce dovodi do unutrašnjeg pročišćenja, i “Cijena sreće” oštricu zabada tamo gde nas najviše boli. To nas treba navesti da konačno kročimo prema temeljnoj istinskoj obnovi društva.

Ulaznice se mogu nabaviti ili online ili na dnevnoj blagajni pozorišta Akzent od ponedeljka do subote između 13 i 18 časova (1040 Wien, Argentinierstraße 37) Telefon: 01/501 65-13306 ili u  Pitawerk, radnim danom 9-21 h, subota-nedelja 10 – 21 sat (1150 Wien, Mariahilfer Strasse 147). Moguće je besplatno parkiranje za posetioce u pozorišnoj garaži za vreme predstave