30. jan 2020 u 19:30 - 21:30

Dragan Velikić: Promocija knjiga „Bratstvo po mrlji“ i “Adresa”

Dragan Velikić će u Beču predstaviti svoje dve knjige „Bratstvo po mrlji“ i “Adresa”, a promocija će se održati u četvrtak 30. januara 2020. godine.

Dragan Velikić: Promocija  knjiga „Bratstvo po mrlji“ i "Adresa"

Dragan Velikić, jedan je od najznačajnijih srpskih pisaca današnjice, gostovaće u Beču na inicijativu Srpskog kulturnog foruma. Promocija knjiga “Bratstvo po mrlji” i “Adresa” održaće se  u četvrtak 30. januara 2020. godine u Amtshaus Rudolfsheim-Fünfhaus, u 15. bečkom becirku, sa početkom u 19:30 časova.

Na promociji u Beču biće predstavljen i najnoviji roman “Adresa” koji je kako sam autor ističe, romansirani nastavak knjige “Bratstvo po mrlji”. Šetajući ulicama i parkovima on sastavlja svoj „zapis teskobe“, svojevrstan dosije grada i sebe u njemu, nastojeći da prizove slike prošlosti i u njima pronađe smisao današnjeg stanja duha i opšteg propadanja.

Dragan Velikić, rođen u Beogradu 1953. godine. Diplomirao je opštu književnost sa teorijom književnosti na beogradskom Filološkom fakultetu. Od 1994. do 1999. godine bio je urednik izdavačke delatnosti Radija B 92. Pisao je kolumne za NIN, Vreme, Danas, Reporter i Status. Od juna 2005. do novembra 2009. godine bio je ambasador Republike Srbije u Austriji. Živi u Beogradu kao slobodni književnik.

Dragan Velikić je dobitnik  brojnih nagrada, kao što su nagrada Miloš Crnjanski, Meša Selimović, Kočićevo pero, međunarodna nagrada za književnost Vilenica i mnoge druge.

Velikić je takođe i dobitnik Srednjoevropske nagrade za celokupno književno stvaralaštvo (Mitteleuropa-Preis) za 2008. godinu koju dodeljuje Ministarstvo kulture Republike Austrije. Jedini je savremeni pisac sa prostora bivše Jugoslavije koji je NIN-ovu nagradu dobio dva puta: 2007. godine za roman “Ruski prozor” i 2015. godine za roman “Islednik”.

Njegova dela prevođena su na 18 svetskih jezika i imaju preko 60 izdanja. Zastupljen je u domaćim i inostranim antologijama proze, a istovremeno je i najzastupljenjji savremeni srpski pisac na nemačkom govornom području.

 

 

Promocija knjiga „Bratstvo po mrlji“ i “Adresa” u Beču

Datum: Četvrtak 30. januara 2020. godine sa početkom u 19:30 časova
Adresa: Amtshaus Rudolfsheim-Fünfhaus, Rosinagasse 4, 1150 Wien

Ulaz slobodan, rezervacija obavezna!
Rezervaciju sa vašim imenom možete poslati na: office@skforum.at

Organizator: Srpski kulturni forum 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI  OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

Knjige u dijaspori: Nova Internet knjižara za čitaoce u Austriji

Politikin Zabavnik ima novu digitalnu arhivu i dostupna je za čitanje onlajn