06. okt 2018 - 07. okt 2018 u 18:00 - 01:00

Duga noć muzeja u Beču i čitavoj Austriji

„Duga noć muzeja“ počinjeu subotu, 6. oktobra 2018. godine , u 18:00 časova, a završava se u nedelju u 01:00 čas posle ponoći.

Duga noć muzeja u Beču i čitavoj Austriji

U subotu, 6oktobra 2018. godine održaće se  “Duga noć muzeja” u Beču, ali i čitavoj Austriji.

Osim već ustaljenih malih i velikih muzeja, koji  godinama u “dugoj noći” primaju posetioce, ove godine učestvuje i znatan broj novih muzeja koji čekaju da budu otkriveni. Što se ponude tiče, osim već postojećih postavki, mnogi muzeji će za ovo veče organizovati posebne izložbe.

Svi ljubitelji muzeja će, za simboličnu cenu, moći da posete bilo koji od oko 130 muzeja u Beču  koji učestvuju u manifestaciji „Duga noć muzeja“. Posetiocima muzeja će to veče na raspolaganje biti stavljena i posebna autobuska linija, koja će obilaziti najprometnije lokacije.

„Duga noć muzeja“ počinjeu subotu, 6. oktobra 2018. godine , u 18:00 časova, a završava se u nedelju u 01:00 čas posle ponoći.

U manifestaciji učestvuju  muzeji, galerije i kulturne institucije, od kojih neki sadrže i programe za decu.
Pored redovnih izložbi i postavki, poseticima će na raspolaganju biti i specijalni programi.

Kupovinom samo jedne ulaznice po ceni od 15 €, posetioci mogu posetiti sve ostale muzeje koji su deo manifestacije „Duga noć muzeja.“

Regularna cena ulaznice za manifestaciju “Duga noć muzeja”  je 15 evra, snižena cena za učenike, studente, penzionere, osobe sa invaliditetom i osobe na služenju vojnog i civilnog roka je 12 evra, dok je ulaz za decu ispod 12 godina besplatan.

Ulaznice se mogu kupiti od početka septembra na blagajnama muzeja koji učestvuje, ili na dan manifestacije na štandu “Treffpunkt Museum” na Heldenplatzu, Od trga Heldenplatz takođe kreće posebna autobuska linija koja će posetioce razvoziti do željenog muzeja. Prevoz je uključen u kartu “Duga noć muzeja”.

Pokrovitelj i organizator manifestacije je austrijska državna televizija ORF. Više informacija možete dobiti na zvaničnom sajtu “Duga noć muzeja”.

’’Dugu noć muzeja’’, zbog velikog broja posetilaca, predstavlja ’’najveću kulturnu inicijativu“ na državnom nivou.