13. jan 2019 u 19:30 - 21:30

Jadranka Jovanović na pravoslavnom Novogodišnjem koncertu u Musik Verein-u

Jadranka Jovanović će 13. januara 2019. godine u Beču na pravoslavnom Novogodišnjem koncertu u Musik Verein-u pevati kompociije srpskih kompozitora.

Jadranka Jovanović na pravoslavnom Novogodišnjem koncertu u Musik Verein-u

U Zlatnoj sali čuvenog bečkog Muzikferajna, u nedelju 13. januara 2019. godine sa početkom u 19:30 časova,  biće održan pravoslavni Novogodišnji koncert na kome će nastupiti poznati umetnici iz Srbije i Rusije: Irkutski filharmonijski orkestar pod dirigentskom palicom Ilmara Lapinša, srpska operska diva Jadranka Jovanović, ruski operski pevač Aleksej Tihomirov, srpska čelistkinja Ana Topalović i poznati ruski trompetisti Vladislav Lavrik i Aleksandr Sorvin.

Biće izvedena dela klasika, ali i savremenih kompozitora od Petra Iliča Čajkovskog, Aleksandra Sedlara, Isidora Bajića, Stanislava Biničkog, Nikole Paganinija, Pavela Singera, Aleksandra Čajkovskog , Grigora Dinka, Kamija Sen-Sansa, Davorina Jenka i Stevana Hristića.

Na ovom značajnom koncertu u Beču, operska diva Jadranka Jovanović će predstaviti srpske kompozitore kao što su Stanislav Binički, Isidor Bajić i drugi.

Jadranka će pevati duetski nastup sa kolegom iz Rusije, operskim pevačem  Aleksejom Tihomirovim.

Iako će Jadranka Jovanović doputovati samo dan pre koncerta u Beču iz Njujorka  nastupiće u Beču jer joj je izvođenje arija u bečkom Muzikferajnu, kako smatra. kruna njenih nastupa u Austriji.

Jadranka Jovanović je već više puta nastupala u Austriji, a naša publika je imala prilike da uživa u njenom pevanju i na Svetosavskom balu u Beču.

Više o pravoslavnom Novogodišnjem koncertu na zvaničnoj stranici Musik Verein-a.  

Zlatna sala čuvenog bečkog Muzikferajna je dvorana u kojoj se svake godine, 1. januara, održava čuveni Novogodišnji koncert Bečke filharmonije.