15. juna 2018 - 10. jula 2018 u 20:00 - 23:00

JazzFest.Wien 2018 – Poznati, vrhunski umetnici u Beču

JazzFest se smatra jednim od tri najvažnija džez festivala u svetu i u vreme održavanja od 15. juna do 10. jula pretvoriće Beč u pravu  jazz-metropolu.

JazzFest.Wien 2018 - Poznati, vrhunski umetnici u Beču

Festival pod nazivom JazzFest se smatra jednim od tri najvažnija džez festivala u svetu i u vreme održavanja od 15. juna do 10. jula 2018. godine pretvoriće Beč u  pravu jazz – metropolu.
JazzFest osnovan je 1991. godine, i od tada, svake godine u Beč dolaze poznati džez muzičari iz celog sveta. Poznati, vrhunski umetnici nastupaju na ovom urbanom festivalu na različitim, ali uvek specijalnim binama i lokacijama. Gradskom trgu dvorana u centru Beča besplatno džez koncertima u večernjim satima će se održati ispred velike scenografije.

Na Rathausplatz- u centru Beča  održavaće se i veliki broj besplatnih koncerata.

U fokusu bečkog Jazz Fest-a nije uvek džez muzika. U poslednjih nekoliko godina, gostovali su između ostalih i Helge Schneider, Herbie Hancock, Ludovico Einaudi, Jamie Cullum, Roger Cicero, Rufus Vainvright i Pet Shop Boys.

I ove godine, program JazzFest-a mnogo obećava: U Bečkoj državnoj operi, između ostalog, nastupaju i Caro Emerald i  Thomas Quasthoff , uklčjučujući i Big Band.

Porgi & Bess, gradski poznati džez klub, biće domaćin manjih koncerata, ali svakako poznatih muzičara.

JazzFest – Detaljan program po danima. 

Ulaznice za brojne koncerte festivala JazzFest.Wien su dostupne u Ticketmaster-u.