31. maja 2018 u 20:30 - 22:30

Letnje noći: Koncert Bečkih filharmoničara u parku dvorca Šenbrun

U jedinstvenom ambijentu bečkog dvorca Schönbrunn i ove godine će se  održati veliki tradicionalni koncert Bečkih filharmoničara – Sommernachstkonzert.

Letnje noći: Koncert Bečkih filharmoničara u parku dvorca Šenbrun

„Koncert letnje noći“ ove se godine održava po 15. put, a ulaz je kao i svih prethodnih godina besplatan za sve.

Svojim besplatnim koncertom Bečki filharmoničari žele da približe klasičnu muziku što većem krugu ljudi. Koncert svake godine privuče preko 100.000 posetilaca, ali i mnogobrojnu publiku pored malih ekrana.

Ovogodišnje izdanje koncerta održaće se 31. maja 2018. sa početkom u 20:30 časova. Solistkinja večeri je slavna Anna Netrebko, dok će dirigentsku palicu ove godine preuzeti Valery Gergiev. Na repertoaru će se naći dela Čajkovskog, Rossinija, Verdija, Prkofjeva i mnogih drugih.

Organizatori upozoravaju da će ulaz na travnatu površinu  između dvorca i Neptunove fontane biti isključivo sa dva bočna ulaza, dok će glavni ulaz dvorca Šenbrun  biti zatvoren.

Više o programu pročitajte na zvaničnoj stranici „Koncert letnje noći“.

Rezervni termin u slučaju lošeg vremena je 1. jun 2018. godine.

 

MEDIJSKE USLUGE: Medijskim kućama i kolegama novinarima pružamo usluge snimanja na terenu po njihovom nalogu i asistencije prilikom snimanja, preko omogućavanja snimanja na raznim lokacijama u gradu do stavljanja na raspolaganje opreme i vršenja usluga montaže, simultanog i konsekutivnog prevođenja i titlovanja njihovih priloga (nemački/srpski i obrnuto) na licu mesta, za vreme boravka u Austriji (Beču). Očekujemo vaš upit: media@idea-house.at