20. juna 2019 u 20:00 - 22:45

Koncert Bečkih filharmoničara u parku dvorca Šenbrun

Veliki tradicionalni koncert Bečkih filharmoničara –”Koncert letnje noći“ ove godine će se održati 20. juna 2019. Ulaz je besplatan.

Koncert Bečkih filharmoničara u parku dvorca Šenbrun

Letnji koncert Bečkih filharmoničara u vrtu dvorca Šenbrun (Schönbrunn) pod nazivom „Koncert letnje noći“ – „Sommernachtskonzert“ ove godine se održava po 16. put, a ulaz je kao i svih prethodnih godina besplatan za sve posetioce.

Svojim besplatnim koncertom Bečki filharmoničari žele da približe klasičnu muzikušto većem broju ljudi, što i uspevaju već dugi niz godina, jer koncert svake godine privuče preko 100.000 gledalaca, ali i mnogobrojnu publiku pored malih ekrana.

Ovogodišnje izdanje koncerta „Koncert letnje noći“ (Sommernachtstkonzert) pod nazivom Rhapsody in Blue održaće se u četvrtak 20. juna 2019. godine, sa početkom u 20:45 časova.

Solistkinja večeri na klaviru je Juđa Vang (Yuja Wang), najtraženija kineska pijanistkinja današnjice, a dirigentsku palicu će ove godine preuzeti harizmatični Gustavo Dudamel iz Venecuele, jedan od najpoznatijih dirigenata na svetu. Inače, Dudamel i bečka filharmonija već su sarađivali i imali više od 50 zajedničkih nastupa, a ujedno, Gustavo je i najmlađi dirigent koji je ikada dirigivao na tradicionalnom bečkom novogodišnjem koncertu 2016. godine.

Ovaj tradicionalni koncert Bečkih filharmoničara se je vrlo popularan i potrebno je doći mnogo ranije ukoliko želite za zauzmete mesto sa kojeg ćete dobro čuti muziku i uživati u koncertu.

Više informacija o načinu ulaska i izlaska sa koncerta, sedećim mestima i ostalim detaljima pročitajte na zvaničnoj internet stranici  „Koncert letnje noći“ ( Sommernachtskonzert).