24. okt 2019 u 18:00 - 21:00

Muzički festival za decu i mlade „Zlatna pčela“ u Beču

Udruženje A:KULTURA iz Beča vas poziva na dečiji muzički festival „Zlatna pčela“. Festival je namenjen deci i mladima uzrasta od 5 do 18 godina.

Muzički festival za decu i mlade „Zlatna pčela“ u Beču

Udruženje A:KULTURA iz Beča i ove godine po peti put zaredom organizuje dečji muzički festival  „Zlatna pčela“ (Goldene Biene), na kome mogu učestvovati deca i mladi koji pohađaju osnovnu ili srednju muzičku školu ili imaju privatne profesionalne pedagoge.

Pravo učešća imaju učenici od 5 do 18 godina, a dozvoljene kategorije su svi instrumenti kao i solo, grupno i horsko pevanje.
Kotizacija za učešće na festivalu „Zlatna pčela“ iznosi  po učesniku 15 €, a takmičare će ocenjivati stručni žiri. Svi učesnici i pedagozi dobijaju  svečanu diplomu o učešću na festivalu.

Festival „Zlatna pčela“ ima za cilj promociju dečjeg muzičkog stvaralaštva i da na jednom mestu okupi decu soliste iz Beča, kao i njihove profesore i roditelje.

Ovogodišnji festival se održava 24. oktobra 2019. godine sa početkom od 18:00 do 21:00 sati.

Kao i predhodih godina vlada veliko interesovanje za festival „Zlatna pčela“, a deca i mladi talenti se mogu prijaviti za učešće kod organizatora putem broja telofona 0660 488 0039 ili e- mail adrese office@akulturavienna.com 

Kontakt osoba je predsednik udruženja A:KULTURA Milorad Samardžija.
Svi zainteresovani koji žele da budu u publici i prisustvuju ovom lepom muzičkom i umetničkom događaju su naravno dobrodošli.

 

5. jubilarni muzički festival za decu i mlade „Zlatna pčela“

Kada: Četvrtak, 24.10. 2019. u 18:00 časova
Gde: Festsaal der Bezirksvorstehung 15, Rosinagasse 4,  1150 Wien

* Probe i priprema učesnika na dan festivala biće održane u svečanoj sali na sceni od 15:00 – 17:00 časova.
* Nagrađeni učesnici dobijaju dodatne svečane nagrade.
* Za učesnike i pedagoge obezbeđeno je osveženje.
* Posle festivala organizovan je prigodan koktel za pedagoge i rukovodioce.

Program festivala „Zlatna pčela“

1. deo: mlađi učesnici do 18 godina – učenici muzičkih škola ili pripremljeni od strane profesionalnih muzičkih pedagoga.
2. deo: muzički pedagozi i budući muzički pedagozi odnosno studenti muzike – nastupiće sa posebnim programom koji je prilagođen uzrastu i ciljnoj grupi. Popularna klasika, popularni džez, etno dže, poznata ili prepoznatljiva dela u ličnoj obradi i umetničkom doživljaju.
3. deo: muzičko i umetničko iznenađenje – gosti večeri.

Udruženje Akultura iz Beča, poznato je po brojnim uspešnim manifestacijama, a jedna od njih je Koncert filmske muzike sa Balkana.