16. juna 2019 u 16:00 - 23:00

„Šeširijada“ u Beču: Bečka Hutijada

„Šeširijada“ u Beču, po ugledu na skadarlijsku u Beogradu, ima interesantan kulturni i muzički program, a neće izostati ni zabava.

„Šeširijada“ u Beču: Bečka Hutijada

Bečka Šeširijada ili Hutijada, u organizaciji udruženja “Bečke poete”, održaće se ove godine četvrti put za redom, u nedelju  16. juna 2019. godine na adresi Böhmische Prater u restoranu „Werkelmann“, u  10.bečkom okrugu.

„Šeširijada“ u Beču, po ugledu na skadarlijsku u Beogradu, ima interesantan kulturni i muzički program, a neće izostati ni zabava. Bečke poete su prošle godine uveli i novu takmičarsku igru,  bacanje šešira na štap što će svakako, i ove godine, biti zanimljivo nadmetanje , kako za goste, tako i za učesnike.

Tradicionalno, biće izabrani i najlepši šeširi bez obzira da li su damski, gospodski, etno ili boemski.

Na Šeširijadi u Beču pesnici će recitovati stihove, a muzički program zadovoljiće ukuse svih prisutnih. 

Prijave za Šeširijadu u Beču na broju telefona 06677950770 , a ulaznice u predprodaji koštaju 5 €, a na dan manifestacije 10€. 

Facebook događaj „Šeširijada“ u Beču 

Bečke poete

Grupa zaljubljenika u poeziju i pozorišta iz udruženja „Bečke poete”,  često organizuju raznovrsne kulturne manifestacije. Mirel Tomas, predsednica udruženja “Bečke poete”, inicirala je i osnivanje pozorišta koje je imalo do sada nekoliko pozorišnih predstava.