31. jan 2018 u 19:30 - 21:15

Predstava “Pošteni provalnik” gostuje u Beču

Urnebesna komedija “Pošteni provalnik”, najnovija predstava pozorišta “Boško Buha” iz Beograda, stiže i pred bečku publiku.

Predstava "Pošteni provalnik" gostuje u Beču

Urnebesnu komediju „Pošteni provalnik“ napisao je italijanski nobelovac Dario Fo, a premijera je održana u Beogradu 13. oktobra 2017., na godišnjicu njegove smrti. Reditelj predstave je Milan Karadžić koji ove godine obeležava 30 godina rad u pozorištu “Boško Buha”.

Predstava “Pošteni provalnik” postavljena na inicijativu glumaca Viktora Savića, Aleksandra Radojičića, Borke Tomović i Katarine Marković, koji su želeli da zajedno igraju ovu komediju. Pored njih, na sceni će biti i Nemanja Oliverić, Aleksandra Tomić (u alternaciji s Teodorom Ristovski), kao i gost iznenađenja Zoran Cvijanović.

Satirični komad, u kom je jedino pošteno lice provalnik, kritikuje političare, društvene institucije, licemerje crkve i sistema, što ga čini aktuelnim uvek i na svim meridijanima, a osnovna ideja predstave je da se ništa u čovekovoj sebičnosti ne menja uprkos kulturnom napretku.

Siže komada: Provalnik,koga igra Aleksandar  Radojičić, ulazi u stan imućnog čoveka , odbornika gradske skupštine, a u poslu ga ometa telefon koji konstantno zvoni. Nemajući kud, on se javlja, a sa druge strane je niko drugi do – njegova žena. Tek što reši taj problem, Provalnik ponovo biva ometen u redu neočekivanim povratkom vlasnika stana i njegove ljubavnice. Ovo je samo početak zapleta,  a kako komad odmiče, prepreke  započetog posla bivaju sve veće i sve komičnije.

Predstava ” Pošteni provalnik” biće  izvedena pred publikom u Beču, u teatru Akcent u sredu 31.januara 2018.  sa početkom u 19:30h.

Ulaznice po ceni od 20€ i 22€ uskoro će biti u prodaji i možete ih kupiti na blagajni  ili on lajn na zvaničnoj stranici Akzent teatra.

Adresa: Theresianumgasse 18, 1040 Wien

Detaljnije informacije putem telefona 0667 77 52 555; 01/501 65 33 06