08. mar 2020 u 12:00 - 14:00

Velika litija u Beču: Miran protest „Ne damo Svetinje“!

Litije u Beču organizuje Crkvena opština Svetog Save u Beču, u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispoviesti u Crnoj Gori.

Velika litija u Beču: Miran protest „Ne damo Svetinje“!

Po Blagoslovu njegovog Preosveštenstva Episkopa austrijsko-švajcarskog Gospodina Andreja, Eparhija austrijsko-švajcarska – Crkvena opština Svetog Save u Beču poziva na veliku litiju i molitveno okupljanje protiv kršenja ljudskih prava Pravoslavnih hrišćana u Crnoj Gori.

Vreme i mesto polaska litije je nedelja 8. marta 2020. godine u 12:00 časova, kod spomenika Ruskim vojnicima (Heldendenkmal der Roten Armee) na Schwarzenbergplatz-u.
Litija će se kretati glavnim bečkim ulicama i u pitanju je isključivo molitveno okupljanje i obraćanje javnosti.

Nikakve političke poruke, transparenti, obeležja stranaka i nevladinih organizacija nisu dozvoljene, i biće odmah uklonjeni od strane obezbedjenja. Umesto toga ponesite ikonu.
Konzumiranje alkohola je najstrože zabranjeno, jer vreme je posta i pokajanja.
Dolaskom na litiju, prihvatate mogućnost da vaše slike budu objavljene u medijima i društvenim mrežama.

Širom Crne Gore ali i regiona, već gotovo dva meseca, građani mirno molitvom i litijama izražavaju nezadovoljstvo u znak protesta zbog usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti.
Od Božića se protestne šetnje organizuju dva puta nedeljno – četvrtkom i nedeljom.

Na zvaničnoj Internet stranici Eparhije austrijsko-švajcarske pročitajte  više o događaju Velika litija u Beču – Nedamo Svetinje.

(c) crkva.at

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: