22. juna 2019 u 10:00 - 20:00

Vidovdanski sportski susreti u Beču

U organizaciji Zajednice srpskih klubova u Beču i pod pokroviteljstvom Saveza Srba Austrije biće održani jubilarni 40. Vidovdanski sportski susreti.

Vidovdanski sportski susreti u Beču

Jubilarno 40 izdanje sportske manifestacije  Vidovdanski sportski susreti  održaće se u Beču, u subotu 22. juna 2019. godine, na terenima Sportzentrum MARSWIESE u 17. bečkom becirku.
Takmičari iz srpskih klubova u Austriji  svoje sportsko umeće pokazaće u velikom broju disciplina: fudbal, odbojka (žene i muškarci), stret-basket, atletika, stoni tenis, šah, bilijar, pikado, kuglanje, kao i u tradicionalnim disciplinama nadvlačenje konopca i skok iz mesta.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Saveza Srba Austrije, a ovogodišnji domaćin je Zajednica srpskih klubova u Beču.

Savez Srba u Austriji, na čelu sa predsednikom Darkom Jurišićem, poziva sve klubove da se prijave svoje učešće pod sloganom  „U DUHU TRADICIJE, U DUHU PRIJATELJSTVA“.
Vidovdanski sportski susreti će svakako biti zanimljiva i za gledaoce i svi zainteresovani srdačno su pozvani na manifestaciju.
Kako i samo ime govori, ova manifestacija se održava povodom velikog srpskog praznika Vidovdana.

Vidovdanski sportski susreti u Beču počeće defileom svih učesnika oko 10:00 časova, zatim će se čuti himne Austrije i Srbije, a posle toga i zvanično početi brojni mečevi i takmičenja u disciplinama za koje su se klubovi prijavili.

Kad: Subota, 22. jun 2019. od 10:00 časova
Gde: Sportzentrum MARSWIESE, Neuwaldegger Str. 57A, 1170 Wien

Više informacija:  Savez Srba u Austriji/Serbische Gemeinschaft Österreich
Tel: +43 6649238523
E-mail: savez.srba.austrija@hotmail.com