22. juna 2019 u 19:00 - 21:00

Dani srpske kulture u Beču: Koncert Bilja Krstić i Bistrik

Bilja Krstić i grupa Bistrik održaće koncert u sklopu manifestacije “Dani srpske kulture” u Beču koji će se održati 22. i 23. juna 2019.

Dani srpske kulture u Beču: Koncert Bilja Krstić i Bistrik

U organizaciji Srpskog kulturnog centra „Stevan Mokranjac“ iz Beča, 22. i 23 . juna 2019. godine održaće se manifestacija „Dani srpske kulture u Beču“ sa bogatim kulturno umetničkim programom.

Želja organizatora je da „Dani srpske kulture u Beču“ prikažu mnogo toga lepog iz Srbije kada su u pitanju narodna igra, muzika, domaća radinost  i gastronomija.

Pored domaćina Srpskog kulturnog centra „Stevan Mokranjac“ nastupaće i folklorne grupe iz Srbije, Republike Srpske i Austrije, kao i brojni vokalni solisti, pesnici, instrumentalisti i grupe modernog plesa.

Na brojnim štandovina predstaviće se srpski specijaliteti, vinarije, domaća radinost, nošnje i suveniri.

U oba dana održavanja manifestacije za dobru atmosferu zaduženi su brojni orkestri i pevači koji će napraviti pravo narodno veselje.

U subotu 22. juna 2019. godine, sa početkom u 19:00 časova, nastupiće čuvena pevačica etno muzike Bilja Krstić i grupa Bistrik.

Biljana Krstić je  profesorka muzike i pevačica, a na sceni je prisutna već dug niz godina. Bila je deo grupe “Suncokret” kao i “Rani mraz”, a kasnije započinje solo karijeru i izdaje nekoliko pop albuma.

 

Uporedo s razvijanjem pop karijere, Biljana je sledila svoje najdublje afinitete i godinama skupljala autentične video i notne zapise izvorne muzike. Uglavnom je reč o retko izvođenoj i većinom neobjavljenoj muzici iz južne Srbije, Timočke krajine, Kosova, Makedonije, Bugarske, Mađarske i Rumunije.

Rezultat tog rada su albumi “Zapisi” i “Bistrik”, koji su nastali spajanjem suvremenog aranžerskog postupka i tradicionalne muzike. Biljana je 2001. godine zajedno s kolegama s Fakulteta muzičke umetnosti osnovala orkestar “Bistrik”, koji je postigao velike uspehe u Srbiji i u svetu.

Biljana Krstić je doživela svetsku slavu kao vokalni solist orkestra “Bistrik”. Orkestar je jedan od najboljih srpskih izvođača etno muzike i jedan od najpoznatijih etno-sastava u Europi. Biljanina iskrenost na pozornici i prekrasan glas su uvek nagrađivani velikim aplauzom na više od 170 održanih koncerata širom Srbije, ali i sveta.

Mesto održavanja manifestacije Dani srpske kulture u Beču u sklopu koje će Bilja Krstić održati koncert je Böhmischer Prater, u 10. bečkom okrugu (Laaer Wald 30C, 1100 Wien).

 Detaljnije informacije i rezervacije možete dobiti na broju telefona +43 6991 143 52 71 (Saša Bozinović)