07. sep 2019 u 20:00 - 22:00

Gastarbajteri: Audicija za nove glumce u amaterskom pozorištu

“Gastarbajteri”, kulturno pozorišno udruženje iz Beča, organizuje audiciju za prijem novih članova 7. septembra 2019. godine, koja će biti održana u kulturnoj ustanovi WUK.

Gastarbajteri: Audicija za nove glumce u amaterskom pozorištu

Pozorišno udruženje „Gastarbajteri“ iz Beča je ove godine proslavilo prvu godinu postojanja, u kojoj se vredno radilo i izvedeno čak pet pozorišnih predstava.

Milinko Ametović-Beganović, koji vodi ovu veoma aktivnu glumačku grupu, već dugi niz godina se bavi glumom i sa velikim entuzijazmom prenosi svoju ljubav prema daskama koje život znače,  i na druge glumce amatere u Beču.

S obzorom na to da glumačka grupa Gajstarbajteri ima velike planove za novu sezonu, u subotu 7. septembra 2019. godine organizuje audiciju za prijem novih članova. Audicija će se održati u kulturnoj ustanovi WUK (Währinger Straße 59, 1090 Wien) od  20:00 do 22:00 časova.

Na audiciju za nove članove glumačke grupe „Gastarbajteri “ mogu doći svi zainteresovani za glumu, i to svih generacija, od 7 do 77 godina, a uslovi da se postane „glumac“ tj. član ovog glumačkog udruženja „Gastarbajteri“ je da živite u Beču (zbog redovnih proba i sastanaka), da volite timski rad i da posedujete volju i ljubav prema glumi.

Komedije se spremaju punom parom

Prva predstava koja će biti izvedena u oktobru mesecu je komedija „U krevetu sa…“, koja opisuje ljubavni život jedne Lole koja ustvari nema sreće u ljubavi. Predstava ima i  poruku, a ona je “ da pazimo“ s kim se dopisujemo na društvenim mrežama.
Druga predstava će biti premijerno izvedena u decembru 2019. godin  i takođe je komedija, koja nosi naziv „Tri nacije“. Predstava je zanimljiva i smešna, a pored komičnih situacija  obojena je pesmama, koreografijama  i veoma zanimljivim kostimima.
Radnja se dešava u Beču i prikazuje različitost i raznolikost srpske, turske i austrijske kulture življenja, kao i ljubav između jedne Srpkinje i jednog Turčina. Muzičke numere u predstavi biće izvedene na tri jezika.

„Gastarbajteri“svoje probe održavaju petkom ili subotom od 18:00 do  22:00 h (po potrebi i raspoloženju glumaca, čak i duže).

Glumačko udruženje „Gastarbajteri“ trenutno broji oko 50 članova, od kojih je njih 15 veoma aktivno i vredno radi na novim predstavama koje su uglavnom komedije, a izvode se na srpskom jeziku. Udruženje često organizuje književne i poetske večeri, kao i promocije knjiga. Jedna od predstava koju su „Gastarbajteri“ već izveli pred bečkom publikom je komedija „Otvorite oči“.

Facebook stranica pozorišne grupe Gastarbajteri

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Predstava “Čorba od kanarinca” u Beču