Predstava “Čorba od kanarinca” u Beču

21.08.2019

Pozorišna predstava “Čorba od kanarinca” beogradskog Zvezdara teatra biće odigrana 14. septembra 2019. godine u Beču. Naslovne uloge tumače Ljubomir Bandović i Mina Lazarević

Pozorišna predstava “Čorba od kanarinca” govori o ljubavi, braku i muško-ženskim odnosima, a žanrovski je na granici između romantične komedije i nježne melodrame.

Jeca i Meda su ljubavni par koje maestralno glume Ljubomir Bandović i Mina Lazarević. Oni se iskreno vole već trinaest godina,  ali Jeca želi da se venčaju kako bi se voleli još više. Meda nikako ne želi da se venčaju, jer smatra da bi se njih dvoje posle venčanja voleli manje. Pet minuta pred zakazan termin u opštini, njih dvoje pronalaze kompromis.

Kroz ovaj jednostavan, duhovit zaplet, koji prikazuje jedan interesantan  muško-ženski odnos, prilagođen današnjim parovima i njihovim mukama. Ipak, ono što je van vremena jeste taj stalni sukob između optimiste i pesimiste, entuzijaste i „hejtera“, zanesenjaka i pragmatičara, romantika i cinika.

Taj sukob uopšte i ne bi bio toliko smešan i zabavan, da to dvoje večitih protivnika nisu neizlečivo zaljubljeni jedno u drugo. Na kraju krajeva, „Čorba od kanarinca“ i  jeste komad o ljubavi.

Uloge:
Jeca: Mina Lazarević
Meda: Ljubomir Bandović
Režija: Staša Koprivica
Tekst: Miloš Radović

Mina Lazarević je prvakinja Pozorišta na Terazijama i pridruženi član Zvezdara teatra. Tokom dosadašnje karijere ostvarila je više od 30 pozorišnih uloga, a na malim ekranima je stekla popularnost glumeći u serijama “Porodično blago”, “Cvat lipe na balkanu” i “Bela lađa”.

Ljubomir Bandović jedan je od najboljih i najtraženijih regionalnih glumaca današnjice, a publika ga naročito pamti po rolama u “Vratiće se rode”, “Lud, zbunjen, normalan”, “Vojna akademija”, “Čizmaši”, “Zaspanka za vojnike”, “Nemoj da zvocaš”.

Pozorišna predstava “Čorba od kanarinca” je dobila više nagrada na festivalima u Srbiji i Crnoj Gori, od kojih posebno treba izdvojiti nagradu publike na Festivalu duodrame u Topoli 2017. godine i nagradu za najbolju predstavu na Festivalu pobednika festivala u Rakovici prošle godine. Takođe, Bandović je na oba festivala dobio nagradu za najboljeg glumca.

Pozorišna predstava “Čorba od kanarinca” biće odigrana u Beču u subotu 14. septembra 2019. godine, sa početkom u 20:30 časova. Mesto održavnja predstave je Haus der Begegnung Mariahilf, na adresi Königseggasse 10, 1060 Wien.

Cene ulaznica:
U pretprodaji: kategorija A – € 25, kategorija B – € 20
Na blagajni  pred početak predstave: kategorija A – € 30, kategorija B – € 25

Karte možete kupiti i online na internet sajtu organizatora Kultszene  ili na brojnim prodajnim mestima u Beču: 

CafeWatt, Wattgasse 57, 1160 Wien
CafeExtra, Sechshauser Strasse 77, 1150 Wien
Grill & Restaurant SEMENDRIA, Lugner City, Gablenzg. 3, 1150 Wien
CafeRestaurantCalypso, Brunnerfeldstraße 65, 2380 Perchtoldsdorf
Media4yu, Triester Straße 7, 1100 Wien

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Cirkus „Louis Knie“ ponovo gostuje u Beču

’’Dugu noć muzeja’’, najveća kulturna inicijativa u Austriji

Koncert uživo: Riblja čorba i S.A.R.S u Beču

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava