21. dec 2019 - 06. jan 2020 u 00:00

Raspust i zabava u Beču: Ramba Zamba za decu

Raspust u Beču može biti veoma zanimljiv, ukoliko roditelji svoju decu povedu u Gradsku kuću Rathaus, gde će mališani uživati u brojnim aktivnostima.

Raspust i zabava u Beču: Ramba Zamba za decu

Raspust je u toku i Grad Beč  se i ovog puta pobrinuo da svojim namlađim sugrađanima ponudi brojne zanimljive sadržaje, kako bi im odmor bio ispunjen igrom i zabavom.

Za vreme zimskog raspusta decu u Beču do 6. januara 2019. godine, đake očekuju brojne, u najvećem broju slučajeva, besplatne manifestacije i nezaboravna zabava. Dok traje raspust, ponuda obuhvata ukupno oko 70 atrakcija: od super igara, poseta muzejima i bavljenja sportom, preko raznih radionica, poseta bisokopima i pozorišnim predstavama, pa sve do upoznavanja Beča u zimskom periodu.

Raspust u Beču podrazumeva mnoštvo zabava i aktivnosti, koje su podeljene prema starosnim grupama: za decu od 6 do 10 godina i za one od 10 do 13 godina.

Drugi blok zabave za decu u Beču je u ponudi od 3. januara 2020. do 5. januara 2020. godine u vremenu od 14:00 do 19:00 časova u Gradskoj kući (Rathaus) pod nazivom Ramba Zamba Riesenspielfest. Ulaz je besplatan.

Deca će imati mogućnosti da aktivno učestvuju i pripremanju pozorišne predstave „Ivica i Marica“ kao i drugih pozorišnih predstava, da zapevaju stare i nove pesmice za decu, a za zabavu će se pobrinuti i „Circus Fantastico“. Ko voli da „lupa“, može to da uradi udarajući u bubanj zajedno sa drugim razdraganim dečacima u devojčicama u bečkoj Gradskoj kući Rathaus.

U svečanoj sali Gradske kuće u Beču deca mogu da se upoznaju sa brojnim starim i novim društvenim igrama, a mogu da pokušaju da i sami osmisle neku društvenu igru. A oni koje interesuje nauka mogu i da eksperimentišu u oblasti fizike.

Bečkim đacima je za učestvovanje na povoljnim ili besplatnim manifestacijama potrebna isprava koja se naziva Ferienspiele-Pass. Nedelju ili dve pre početka raspusta „pasoši za zabavu i igru“ se dele u  školama. Ako se to iz nekog razloga nije desilo, roditelji i deca mogu da ih dobiju u wienXtra-kinderinfo.

Pored svake ponude koja je navedena u  Online-Veranstaltungskalender stoji podatak da li je obavezna prijava i kako se i do kada ona obavlja. Za neke ponude je moguće rezervisanje ovde.

Kinderaktivcard je posebna kartica za decu u Beču do 13 godina, kao i njihove roditelje (najmanje jedna odrasla osoba zajedno sa detetom može da koristi povoljnosti) sa kojom se može povoljno ili čak besplatno korisiti predviđene aktivnosti i programi za vreme raspusta.

Više informacija na ovu teme možete dobiti putem telefona 01/ 4000-84 400 ili ferienspiel@wienXtra.at

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Jednostavno, brzo i povoljno do željene knjige! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Veliki izbor dečijih knjiga na maternjem jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

NASTAVITE SA ČITANJEM NAJNOVIJIH VESTI NA DIJASPORA.TV
NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: