29. mar 2019 u 19:30 - 22:30

Roma-Musik Fest 2019- Humanitarni koncert u Akzent teatru

Povodom Svetskog dana Roma, u Beču će se održati ROTA Romski muzički festival  čiji će program pokazati  raznolikost romske muzike i kulture.

Roma-Musik Fest 2019- Humanitarni koncert u Akzent teatru

Umetnici koji će nastupati na koncertu Roma-Musik Fest 2019 su priznati umetnici u Austriji i veoma značajni na muzičkoj sceni su Moša Šišić, braća Danijel i Darko Piller, Branko Jovanović Bako, Romano Rath i Erdžan Paunović.

Koncert će se održati 29. marta 2019. godine u bečkom teatru Akzent sa početkom u 19:30 sati.  Partneri u organizaciji koncerta je organizacija Rota obrazovni i humanitarni fond organizacije Volkshilfe , kome će i biti uplaćen prihod od ulaznica koji će biti iskorišćen u humanitarne svrhe.

Što se tiče programa posetioce koncerta očekuje izvrsno muzičko iskustvo sa balkanskim zvucima, romskim ritmovima i romski rap. Romski muzičari pokazaće uticaje savremene muzičke  pravce ali sa naglaskom na svoju tradicionalnu romsku muziku.

Ulaznice možete kupiti na internet stranici Akzent teatra, po ceni od 15€,19€,25€ i 32€.

 

Svetski dan Roma obeležava se od 1971. godine, kada je 8. aprila u Londonu održan prvi svetski kongres Roma. Obeležavanje ovog dana je ustanovljeno kako bi se ukazalo na njihov težak položaj i podstakle države u kojima pripadnici ove manjine žive da obrate posebnu pažnju na unapređivanje njihovog položaja. Tada je za romsku himnu proglašena pesma „Đelem, đelem“, a ustanovljena je i romska zastava sa točkom kao centralnim simbolom.

PROČITAJTE JOŠ I OVO:
Moša Šišić: Violina je njegova sudbina
Pilerovi svirali predsedniku Austrije na rođendanskoj proslavi