Braća Piler svirali predsedniku Austrije na rođendanskoj proslavi

19.01.2019

Pilerovi, braća Danijel i Darko, su široj javnosti postali poznati 2009. godine kao pobednici prvog srpskog serijala “Ja imam talenat”. Danas su cenjeni muzičari u Austriji, a nedavno su svirali i austrijskom predsedniku na rođendanskoj zabavi.

 Zahvaljujući trijumfu u emisiji prvog srpskog serijala “Ja imam talenat”, Pilerovi su postali poznati, a novčanu nagradu koju su osvojili  iskoristili da sebi obezbede dalje školovanje u Beču.

Dolazak u Beč doneo im je nov život, znanje i uspeh, a 2013. godine nastupili su u poznatom austrijskom televizijskom šou-programu „Velika šansa“ gde su se plasirali do finala.

Danas su Danijel i Darko poznati i cenjeni muzičari u Austriji, a na festivalima širom sveta Pilerovi osvajaju prva mesta i prestižne nagrade.
Veliku podršku na samom početku u Beču, Pilerovima je pružio mr Jovica Đorđević profesor na bečkom Prayner konzervatorijumu, kod koga je Danijel studirao harmoniku.

Ono što je svakako značajno u njihovim karijerama je i to što su Pilerovi nedavno postali i koncert majstori i solisti u orkestru Vojne komande Beč koja je deo Garde federalne vojske Austrije,  “Gardemusic”.  Za građane Beča, kao i za mnoge posetioce, uvek je posebna atrakcija kada svira “Gardemusic”.

Tako su Pilerovi nedavno svirali i na rođendanu predsednika Austrije Aleksanderu van de Belenu u Hofburgu, kada je predsednik izrazio želju da Pilerovi odsviraju Sommer presto od Vivaldija i Tokatu i fugu u De-molu.

“Drago nam je da smo imali i tu priliku da sviramo predsedniku Austrije ove dve kompozicije ali na naš način, pošto smo Darko i ja spojili baroknu muziku sa pop rok elementima, što se Van de Belenu posebno dopalo” rekao je za naš portal Danijel Piler.

“Predsednik je bio oduševljen našim nastupom, a imali smo i priliku i čast da malo popričamo s njim. Pitao nas je kako nam se sviđa Austrija i da li se lepo osećamo u njoj. Takođe, ispričao nam je i da je pre mesec dana bio u Srbiji i da je posetio našeg predsednika Aleksandra Vučića. Sa oduševljenjem je pričao o njemu, kao i to , da mu se mnogo dopao Beograd”, objašnjava Danijel Piler.

Na  rođendanskoj proslavi austrijskog predsednika  su prisustvovali visoke  zvanice iz politike, vojske i njegovi prijatelji.

Mogućnost da svira u vojnom orkestru “Gardemusic” prvo se ukazala Darku, jer je dobio poziv da služi vojni rok u austrijskoj vojsci, a zatim su saznali da je Darko Piler i uspešan umetnik.

“Prijatno su se iznenadili mojim talentom i umećem i pozvali su šefa orkestra “Gardemusic” da se upozna sa mnom”, ispričao nam je Darko Piler. 

Pogledao je još i moje video materijale i odmah me je pitao da preuzmem funkciju soliste i koncert majstora”, nastavlja priču Darko.

Posle samo par meseci, poziv da se priključi orkestru, dobio je i Darkov brat Danijel, i tako su sad Pilerovi značajan deo orkestra Vojne komande.  Gardemusic orkestar se sastoji od oko 60-80  muzičara i nalik na sinfonisjki orkestar ima žicane i duvačke instrumente, kao i udaraljke i mnoge druge.

Pilerovi su zvanično zajedno nastupili u vojnom orkestru “Gardemusic” na  Balu oficira, koji je ove nedelje održan u Beču.

Uz  Danijela i Darka od samog početka muzičke karijere bila je njihova mlađa sestra Sandra, koja svira violinu. Sestra Sandra i dalje povremeno nastupa s braćom, ali nije toliko aktivna kao Danijel i Darko. 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI  OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

Braća Piler iz Beča prvaci sveta u kategoriji „World Music“

„Koncert 3 noći“ okupio vrsne umetnike i izvođače u Beču

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava