U susret Bečkom balu u Beogradu

01.10.2014

Već treću godnu zaredom se u subotu, 4. oktobra 2014., u Beogradu održava čuveni Bečki bal. Spektakularni karakter događaja, kao i bogat program i zvanice, čine ovaj događaj jednim od najznačajnijih kulturnih događaja u srpskoj prestonici.
Beč je poznat po mnogim atrakcijama, ali je možda najpoznatiji upravo po svojim bajkovitim balovima. Kada u Beču dođu jesen i zima, počinje sezona balova, kojih se godišnje održi na stotine. Vrhunac balske sezone u Beču je svetski poznati “Operski bal” na koji dolazi i austrijska i svetska elita. Opčinjenost bečkim balovima i valcerima se proširila u mnoge delove sveta, pa se Bečki bal održava u oko trideset metropola širom sveta.

Bečki bal u Beogradu

Od pre par godina i Beograd ima svoj Bečki bal. Već treću godinu zaredom, balska dvorana “Ivo Andrić” luksuznog hotela “Metropol Palace” prima goste iz samog vrha srpske i austrijske politike, privrede i kulture. Po zamisli organizatora, Darka Miloradovića, Bečki bal ima za cilj produbljuje veza Beograda i Beča, koje su inače veoma dobre. Da je ovaj bal značajan potvrđuje i to da je njegov pokrovitelj srpski premijer Aleksandar Vučić, a u počasnom odboru bala su, između ostalih, i Sebastian Kurz, ministar inostranih poslova Austrije i Michael Häupl, gradonačelnik Beča, kao i mnoge druge ličnosti iz političkog i javnog života Srbije i Austrije.

Po ugledu na mnoge druge balove i Bečki bal u Beogradu ima humanitarni karakter, a cilj je prokupljanje sredstava za rad humanitarnih organizacija u Beogradu.

Posebnost ovogodišnjeg bala biće ekskluzivni meni jednog od najpoznatijih evropskih kuvara, Austrijanca Toni Mörwald-a, koji je izjavio da je izuzetno ponosan što će Beogradu predstaviti austrijsko kulinarstvo.

Bečki bal u Beogradu se održava u subotu, 4. oktobra sa početkom u 19:00 časova u hotelu “Metropol Palace” i trajaće do duboko u noć. Sve informacije o balu kao što su program, dress code i rezervacija karata možete dobiti na zvaničnoj Internet stranici Bečkog bala u Beogradu.

Na nama je samo da kažemo: “Alles Walzer!”

VIDEO sa prošlogodišnjeg Bečkog bala u Beogradu

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava