Dijaspora uživo – 28.11.2014.

28.11.2014

Večeras u 20:05 časova na Okto televiziji! Vesna Dimitrijević, urednica i voditeljka popularnog TV magazina Dijaspora uživo, za najnovije izdanje emisije pripremila je brojne reportaže i pozvala zanimljive goste u studio.

Večeras u 20:05 časova na Okto televiziji! Vesna Dimitrijević, urednica i voditeljka popularnog TV magazina Dijaspora uživo, za najnovije izdanje emisije pripremila je brojne reportaže i pozvala zanimljive goste u studio.
Nenad Vasilić jedan od najpoznatijih kompozitora i kontrabasista u Evropi govoriće o svojoj karijeri i najnovijem albumu. Kombinacija stilova, odnosno jazz-a i balkanskih elemenata, čini Nenada jedinstvenim umentikom čiji se sledeći koncert održava 3. decembra u Beču.

Zoran Rajković iz odelenja “Start-up Services” Privredne agencija Beča predstaviće savetovalište za osnivače novih firmi i poziva sve zainteresovane na privredni skup “Community Talk”, čija je tema značaj bosanskih-hercegovačkih, hrvatskih i srpskih privrednika u Beču.

Anica Matzka Dodjer, poslanica u skupštini grada Beča i pijanistkinja svetskog glasa Nataša Veljković pozivaju na humanitarni koncert, koji će se održati 14. decembra 2014 u bečkom dvorcu “Schloss Laudon”. Cilj ovog humanitarnog koncerta je prikupljanje donacija za renoviranje Tehnološke srednje škole u Paraćinu, koja se još uvek bori sa posledicama od nedavnih poplava u Srbiji.

Bečki privrednik Josip Gagulić priča o svom prelasku u novu branšu poslovanja i predstavlja svoj novi sveobuhvatni koncept za nameštaj i uređenje stambenog prostora – “Seed Design”. Povodom predstojećih božićnih praznika on takođe poziva sve ljude dobre volje na učešće u humanitarnoj akciji, pravljenja paketića za decu iz dečijeg sela (Kinderdorf) u Pöttsching-u.

Ovom prilikom u emisiji Dijaspora uživo biće predstavljen muzički duo iz Beča: Hristina Šušek, poreklom iz Srbije, koja svira violinu i student je kompozicije i muzičke teorije. Ahsen Mehović, poreklom iz Bosne i Hercegovine studira klasičnu gitaru u Beču i nosilac je brojnih nagrada na prestižnim muzičkim takmičenjima u Austriji i u inostranstvu.

Gledaoci će imati priliku da pogledaju i interesatne reportaže sa 10. rođendana bečkog magistratskog odelenja za integraciju i raznolikost (MA17), Svečanu akademiju “Vuk Stefanović Karadžić i Beč,“Zlatne Džezve”, snimak sa 38. Dečijeg kviza znanja i kulturne revije srpske dece u Austriji i predivnu atmosferu bečkih bozićnih vašara.

https://www.youtube.com/watch?v=IyDnl7uUazU










https://www.youtube.com/watch?v=9mywTRts4PQ

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava