Dijaspora Uživo – 14.11.2014

14.11.2014

Večeras u 20:05 časova, na Okto televiziji, možete pogledati najnovije izdanje poznate TV emisije, Dijaspora Uživo. Očekuju Vas interesantne reportaže i zanimljivi gosti koje će na jedinstven način, kao i uvek, predstaviti urednica i voditeljka emisije, Vesna Dimitrijević.

Natalija Novaković se tek pre nekoliko meseci doselila u Beč, a već je postala samostalna privrednica. U razgovoru sa njom saznaćete kako je izgledao njen put do samostalnosti i vođenje svoje štamparije „Duckerei Friedrich Marcher“.

Dve mlade muzičarke, Ana Topalović i Edua Zadory, sviraju zajedno već par godina i uspešno nastupaju širom sveta. Edua je poreklom iz Mađarske, a Ana iz Srbije. Kombinacija porekla i muzičkih žanrova klasične i moderne muzike, Zadory -Topalović duo čini jednim od najinovativnijih muzičkih dueta u Beču.

Goran Barić predstaviće muzičku terapiju bubnjevima „ Power drums“ i kako se ona sprovodi u bečkim školama. U okviru radionica bubnjeva učesnici putuju kroz kontinente i različita istorijska razdoblja.

Dragana Jotić, koja je dugi niz godina radila kao instruktorka vožnje, trenuto je zaposlena kao vozač autobusa u Wiener Linien. Istovremeno neguje tradiciju pravljenja zimnice.

Diplomirani Feng shui savetnik, Slađana Bogojević, priča o svom poslovnom putu i kako ovu staru kinesku nauku sprovodi u svakodnevnom životu, u sklopu svoje firme SB Harmonie.

Članovi muzičke grupe Mandragora iz Beča predstavljaju prvi put na televiziji svoju novu pesmu i najavljuju koncert u Beču, na kojem ćepremijerno izvesti svoje autorske pesme.

Osim zanimljivih gostiju u sklopu emisije biće prikazane reportaže o najnovijoj kampanji za integraciju #stolzdrauf , austrijskog ministra za integraciju Sebastiana Kurza , kao i snimak sa nedavno održanog prijema etničke ekonomije u Rathaus-u.

https://www.youtube.com/watch?v=wqniAr0DWNc&index=1&list=PL3WfdH-dnBKDovPN8MchHkokuQt50ajlJ










https://www.youtube.com/watch?v=cc_VpPaX7gw&list=PL3WfdH-dnBKDovPN8MchHkokuQt50ajlJ&index=12

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava