05. okt 2019 - 06. okt 2019 u 18:00 - 01:00

’’Dugu noć muzeja’’, najveća kulturna inicijativa u Austriji

’’Dugu noć muzeja’’ održava već 20 godina za redom i posetioci mogu sa jednom ulaznicom da posete više muzeja koji rade do kasno u noć.

’’Dugu noć muzeja’’, najveća kulturna inicijativa u Austriji

U subotu, 5oktobra 2019. godine održaće se  “Duga noć muzeja” u Beču, ali i čitavoj Austriji. Ovaj veoma posećen događaj u Beču se uspešno organizuje već 20. put, a podjednako privlači sve uzraste i generacije.

Posetiocima muzeja će to veče na raspolaganje biti stavljena i posebna autobuska linija, koja će obilaziti najprometnije lokacije.

Pored već ustaljenih malih i velikih muzeja, koji  godinama u “dugoj noći” primaju posetioce, učestvuje i znatan broj novih muzeja, a što se ponude tiče, osim već postojećih postavki, mnogi muzeji će za ovo veče organizovati posebne izložbe. U manifestaciji učestvuju  muzeji, galerije i kulturne institucije, od kojih neki sadrže i programe za decu.

Pored redovnih izložbi i postavki, poseticima će na raspolaganju biti i specijalni programi.

„Duga noć muzeja“ počinje  u subotu 5. oktobra 2019. godine u 18:00 časova, a završava se u nedelju u 01:00 čas posle ponoći.

Kupovinom samo jedne ulaznice po ceni od 15 € mogu se posetiti svi ostali muzeji koji su deo manifestacije „Duga noć muzeja.“

Regularna cena ulaznice je 15 evrasnižena cena za učenike, studente, penzionere, osobe sa invaliditetom i osobe na služenju vojnog i civilnog roka je 12 evra, dok je ulaz za decu ispod 12 godina besplatan.

 

Ulaznice se mogu kupiti od početka septembra na blagajnama muzeja koji učestvuje, ili na dan manifestacije na štandu “Treffpunkt Museum” na Heldenplatzu, Od trga Heldenplatz takođe kreće posebna autobuska linija koja će posetioce razvoziti do željenog muzeja. Prevoz je uključen u kartu “Duga noć muzeja”.

Pokrovitelj i organizator manifestacije je austrijska državna televizija ORF. Više informacija možete dobiti na zvaničnom sajtu “Duga noć muzeja”.

’’Dugu noć muzeja’’, zbog velikog broja posetilaca, predstavlja ’’najveću kulturnu inicijativu“ na državnom nivou.

Svi ljubitelji muzeja će moći da, za simboličnu cenu, posete bilo koji od oko 130 muzeja u Beču, ili 700 u celoj Austriji tj. sve one koji učestvuju u manifestaciji  „Duga noć muzeja“.

PROČITAJTE JOŠ OVO:

Jelisaveta Karađorđević: Posle oporavka od operacije sledi spektakularna izložba

Luda zabava u Beču: Muzej i prva 3D TrickArt atrakcija

 

Teslin transformator koji svira u Tehničkom muzeju u Beču