01. mar 2020 u 19:00 - 22:00

Projekcija filma ”Kad narandža u Slance dođe”

Film ”Kad narandža u Slance dođe” biće prikazan u nedelju 1. marta 2020. godine u prostorijama Zajednice srpskih klubova u Beču.

Projekcija filma ''Kad narandža u Slance dođe''

”Kad narandža u Slance dođe” je srpski dugometražni film koji je inspirisan istorijskim događajem i istinitom pričom o dvoje mladih čiju ljubavnu idilu prekida Prvi svetski rat.
Glavni akteri filma su momak Aleksa i devojka Milica, čiju ljubav i idilu prekida poziv u vojsku zbog odbrane Otadžbine u Velikom ratu. Posle četiri godine ratovanja Aleksa se vraća u zavičaj, ali njegova devojka je u međuvremenu zaprošena od drugog mladića.
Film je rađen po scenariju Milana Gobeljića, i u režiji Roberta Petrovića, a ideja je potekla od istorijskog podatka koji govori da je jedan od meštana sela Slanci, mladić Aleksa, 1918. godine bio među prvim konjanicima Dunavske divizije koja je 1. novembra 1918. godine, pod vodstvom velikog vojvode Petra Bojovića, prva ušla u Beograd, i oslobodila ga.

Film verno prikazuje istinu o srpskom narodu, njegovom junaštvu u Velikom ratu, srpskoj kulturi, običajima, tradiciji, veri, porodici, srpskom viteštvu i istrajnosti i bezgraničnoj ljubavi za Otadžbinu.
Trajanje filma je 90 minuta, a glavne uloge u ovom romantično-ratnom filmu, tumače Nevena Ignjatović, Nikola Marić i Milan Marić Švaba.

Film je prvi put prikazan u Beogradu 2018. godine, povodom 100 godina od proboja Solunkog fronta i oslobođenja Srbije u Velikom oslobodilačkom ratu, a do sad je prikazan na međunarodnim festivalima u Moskvi i Češkoj, kao i u brojnim gradovima u Srbiji, regionu i dijaspori.

Film “Kad narandža u Slance dođe” biće prikazan u Beču u nedelju 1. marta 2020. godine, u prostorijama Zajednice srpskih klubova u Beču (Gudrunstrasse 133b,1100 Wien), sa početkom u 19:00 časova.
Ulaz na projekciju filma “Kad narandža u Slance dođe” je besplatan, a posle projekcije publici će se predstaviti članovi filmske ekipe.

Više informacija putem broja telefona 0667 79 799 47.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

Sretenje u Beču: Svečanost povodom Dana državnosti Srbije

Srbija i Austrija: Dan austrijsko-srpskog prijateljstva u Beču

Srbija i Austrija: Izložba „Burni odnosi“ posle Beograda stigla u Beč